NIEUWSMagico

Nieuwe luidspreker van Magico: de V2


Max Delissen | 15 december 2008 | Magico

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Magico heeft een nieuwe vloerstaande luidspreker geļntroduceerd, de V2.

Zoals de naam al suggereert is de V2 de `kleine broer` van de inmiddels legendarische V3. Met een prijs van 22.900 euro is de V2 een kostbaar instapmodel, maar de kritische muziekliefhebber krijgt er dan ook een echte Magico voor terug.

Hoewel specificaties niets over de klankkwaliteit zeggen is het wel interessant om te vermelden dat de V2 een 2½-weg systeem is met een gevoeligheid van 89 dB. De twee door Magico zelf ontwikkelde Nanotec® bas-middentoners en de ringradiator voor het hoog zijn op verschillende dieptes in de aluminium frontplaat gemonteerd. In combinatie met het filter (iedere unit heeft zijn eigen netwerk) onstaat zo een uiterst coherente timing.

De behuizing is gemaakt uit een groot aantal gestapelde lagen Baltisch berkenhout, en speciale metalen `braces` aan de binnenkant van de kast (door Magico `tension-coupling` genoemd) zorgen voor een zeer hoge stijfheid en dus een weergave waarbij de luidspreker-units het werk doen, niet de kast.

Alle gebruikte technieken vloeien voort uit de ervaringen die zijn opgedaan met de ontwikkeling van de grotere modellen en de kleinere Mini. Volgens de fabrikant zijn ze er in geslaagd de de pinpoint accuratesse van een monitorsysteem en het grotere frequentiebereik en dynamische gedrag van een vloerstaander succesvol te combineren.

EDITORS' CHOICE