NIEUWSNaim Audio

Lage Pond: Engelse producten goedkoper?


Redactie HiFi.nl | 17 december 2008 | Naim Audio

(ingezonden mededeling)

Als gevolg van een geleidelijke daling in de waarde van de Engelse Pond heeft importeur Latham Audio afgelopen juli nieuwe prijslijsten voor NAIM, NEAT en QUADRASPIRE ge´ntroduceerd. Na een licht herstel (eind oktober Ç1,28) is er recentelijk een verdere en scherpere daling in de waarde van de Britse Pond ten opzichte van o.a. de euro.Een dergelijke dramatische daling had bijna niemand verwacht en er is uiteraard onzekerheid over koerswisselingen gedurende de komende dagen, weken en maanden. Logischerwijze is het niet realistisch om nieuwe (definitieve) prijslijsten uit te brengen gedurende een periode van onstabiliteit in de valutamarkt.

Als extra complicatie voor de Britse fabrikanten worden er diverse producten gebruikt van buitenlandse toeleveranciers. Dit zorgt voor een nadelig effect op de productiekosten, waardoor het realistisch is dat de kostprijzen van producten zelfs kunnen stijgen.Gezien deze ontwikkelingen verzoeken zij u om contact te zoeken met uw NAIM, NEAT en/of QUADRASPIRE dealer die in het bezit zal zijn van door Latham Audio aangepaste prijslijsten.

N.B. QED Audio- en video kabelproducten zijn ontworpen in Engeland maar geproduceerd buiten Groot-BrittanniŰ. Prijzen hiervan blijven voorlopig redelijk stabiel.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Dali Phantom S-280: high-end in de muur
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  DIRAC: wat is het en wat maakt deze software zo goed
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  OPPO Sonica DAC
  Review
  lees meer »