NIEUWS

Zero Creative introduceert xyZ 3D Display


Redactie HiFi.nl | 20 december 2008
(ingezonden mededeling)

3D bedrijf Zero Creative introduceert de opvolger van traditionele TV’s en monitoren. Het product heeft de naam “xyZ 3D Display” en maakt het mogelijk om echte diepte te zien zonder de noodzaak voor speciale 3D brillen of andere hulpmiddelen.

“Na een evolutie van zwart/wit naar kleur naar flatscreen, is de volgende logische stap een echt diepte (3D) perspectief”, zegt Jean-Pierre van Maasakker, CEO van Zero Creative.xyZ is anders dan bestaande oplossingen. Het 3D effect is zichtbaar in een brede horizontale hoek van 100 graden met een afstand van 0,5 tot 12 meter vanaf het scherm. De relatief hoge contrastratio en helderheid geven een perfect beeld. Dankzij speciale technieken is het “uit het display” 3D effect indrukwekkend en is het beeld scherp en stabiel.

Zero Creative richt zich in eerste instantie op de horeca, vastgoed, retail, auto en entertainment industrie. Het xyZ 3D Display maakt een enorme indruk op potentiële klanten en is in staat om een grote attentiewaarde te creëren, bijvoorbeeld tijdens beurzen en andere evenementen.

Volgens Zero Creative, is 3D de onafwendbare toekomst voor TV. Jean-Pierre: “Onze belofte voor de toekomst is een 3D Display in elk bedrijf en huis.” Om dit doel te bereiken is “content” de sleutelfactor. Om deze reden zijn er speciale software plugins geschreven voor vele applicaties en spellen welke resulteren in spannende realtime 3D belevingen. Verder wordt er gewerkt aan software die het mogelijk moet maken om bestaande 2D content, zoals DVD’s, in 3D af te spelen.

Het xyZ 3D Display is beschikbaar in verschillende maten: 19”, 24”, 46” en als grote 3D Video Wall door een combinatie van meerdere 46” displays. Prijzen vanaf 2900 euro.

EDITORS' CHOICE