NIEUWS

Digitale televisie steeds meer in opmars

Redactie HiFi.nl | 21 december 2008
(gezien op Internet)

Het aantal mensen dat digitaal televisie kijkt is dit jaar verder gestegen. In totaal stapten er ongeveer 200.000 huishoudens over. Ook kiezen steeds meer mensen voor een hd-televisie.



Aan het eind van het derde kwartaal had iets meer dan de helft van alle Nederlandse huishoudens een aansluiting op digitale televisie. Net iets minder dan de helft van alle huishoudens heeft inmiddels een hd-televisie. Dit blijkt uit de zesde editie van de `Digitale televisie`-monitor van de Expertgroep Digitale Televisie in samenwerking met onderzoeksbureau Gfk.

Uit cijfers van Gfk blijkt dat 94 procent van alle televisies die momenteel verkocht worden, een hd-ready- of een full-hd-scherm heeft. Naar verwachting beschikt eind dit jaar meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens dan ook over een hd-scherm. Opvallend is wel de constatering dat de opmars van full-hd-schermen dit jaar minder hard gaat dan aanvankelijk werd verwacht, al is de groei volgens Gfk nog wel `indrukwekkend`. Dit jaar zullen er drie keer meer full-hd-schermen worden verkocht dan vorig jaar, wat betekent dat een op de vijf verkochte schermen 1080p-beeld kan weergeven. Voor 2009 verwacht Gfk dat eenderde van alle verkochte tv`s full-hd zal ondersteunen.

EDITORS' CHOICE