NIEUWSKlipsch

Nieuw: Klipsch Icon W

Redactie HiFi.nl | 21 december 2008 | Klipsch | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux
(ingezonden mededeling)

Iconen bestaan er in vele vormen en vele soorten. Echter een icoon die op uw bevel zijn kunsten kan vertonen in uw eigen woonkamer bestond nog niet, tot nu dan. ’s Werelds grootste luidsprekerfabrikant Klipsch introduceert namelijk de nieuwe Icon W serie. Een zeer smaakvol vormgeven lijn van high definition luidsprekers die voldoen aan de hoge eisen van de veeleisende, eigentijdse consument.



Uiteraard zijn alle Icon W luidsprekermodellen toegerust met de voor Klipsch zo bekende hoorntechnologie. Dankzij de ingebouwde X-Tractrix 80x80 hoornluidsprekers, die de o zo belangrijke hoge tonen voor hun rekening nemen, klinkt uw bestaande muziek collectie alsof u deze weer voor het eerst hoort. Maar mooie stemmen en andere hoge noten alleen zijn niet voldoende voor een goed totaalbeeld, ook de lage en midden tonen zijn van hetzelfde grote belang. De grote ervaring die Klipsch heeft is namelijk ook hier hoorbaar terug te vinden. De ontwerpers hebben immers gekozen voor fraaie materialen waaruit de lagetonendrivers zijn opgebouwd. Zo zijn de zogenaamde woofers voorzien van glasfiber conussen, die onbelemmerd een grote hoeveelheid lucht kunnen verplaatsen. Deze conussen worden dankzij het gebruik van krachtige magneten en keramische componenten feilloos en moeiteloos in beweging gezet. De rijkheid aan details, de grote dynamiek en de natuurgetrouwe weergave zijn kenmerkend voor alle Icon W modellen.



De W in Icon W staat voor Wood, wat weer aangeeft waarmee de luidsprekers zijn afgewerkt. De ontwerpers hebben de complete serie behandeld als ware het meubelstukken. Echt houtfineer is gebruikt om de MDF kasten te bekleden zodat ze geen storende dissonanten zouden zijn in uw eigen woonkamer. Uiteraard is wel rekening gehouden met verschillende smaken, want alle Icon W modellen zijn namelijk beschikbaar het donkere Espresso houtfineer en in een warmer Cabarnet uitvoering. De Icon W familie bestaat uit twee vloerstaande luidsprekers, een compacte boekenplank luidspreker en een centerkanaal luidspreker voor gebruik in een thuisbioscoop opstelling. De familieleden zijn uiteraard prima onderling te combineren.



De Icon W serie bestaat uit de volgende modellen:
WF-35, vloerstaande luidspreker, 3x 5,5” woofers, 799 euro per stuk
WF-34, vloerstaande luidspreker, 3x 4,5” woofers, 649 euro per stuk
WB-14, boekenplank luidspreker, 1x 4,5” woofer 299 euro per stuk
WC-24, centerkanaal luidspreker, 2x 4,5” woofer 499 euro

Alle luidsprekers zijn nu te beluisteren bij de geautoriseerde Klipsch dealers. Kijk voor dealeradressen op www.lookenlisten.nl.
MERK

EDITORS' CHOICE