NIEUWSPhilips

Philips komt met 21:9 beeldformaat televisie


Redactie HiFi.nl | 20 januari 2009 | Philips

(Gezien op internet)

Philips is een nieuw 56-inch (142 cm) lcd-scherm aan het ontwikkelen die een stuk breder is dan het breedbeeld dat we gewend zijn: 21:9. Het brede scherm zal ook voorzien zijn van Ambilight techniek rondom de randen.

Deze breedte-hoogte verhouding moet film-liefhebbers aan gaan spreken die een zelfde beeld ook in de bioscoop gewend zijn. Standaard breedbeeld-tv’s hebben een verhouding van 16:9, maar in de filmzalen wordt gebruik gemaakt van het bredere 21:9 formaat. Bij het afspelen van veel dvd’s en blu-ray’s krijg je zwarte balken boven en onder het beeld, omdat het bioscoop-formaat is aangehouden.Met de Cinema 21:9 kunnen films bekeken worden “op de manier zoals regisseurs het bedoeld hebben”: full-screen extra-breedbeeld. Om je nog dichter bij de film te betrekken wordt aan drie zijden van het scherm Ambilight Spectra toegepast.

Gewone breedbeeld-beelden zoals die van tv, spellen en films worden omgezet zodat deze het 21:9 scherm volledig vullen.

Philips heeft een complete site gewijd aan de Cinematic Viewing Experience, maar veel meer dan het persbericht is er nog niet te vinden; die worden eind februari bekend gemaakt. Het scherm zal deze lente in Duitsland, Engeland, Frankrijk en België te koop zijn, de prijs is nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE