NIEUWSKharma

Kharma Grand Exquisite


Redactie HiFi.nl | 13 februari 2009 | Kharma

Het Nederlandse Kharma heeft een wel heel speciale weergever in productie genomen. Voor luisteraars die het uiterste willen bereiken in geluidsweergave hebben de ingenieurs de Grand Exquisite ontworpen.


De manhoge luidspreker is opgebouwd volgens het D`Apollito principe. De ruim twee meter hoge weergevers herbergen  twee 30 mm en ÚÚn 20 mm Kharma/Thiel diamond tweeters, twee keramische midrange-units en twee Nomex-Kevlar woofers. De kast is van meerlaags hout en het gewicht per luidspreker ligt rond een opzienbarende vierhonderd kilo.


De ophanging van de tweeters, connectoren en afwerking van speciaal geproduceerde interne bekabeling zorgen voor een zo goed mogelijke, storingsvrije weergave en is volledig door Kharma ontwikkeld. Het opgegeven frequentiebereik loopt, mede door het gebruik van de zeer luxe tweeters en de grote inhoud van de kast, van 25 Hz tot 200.000 kHz.
De Exquisite is gamakkelijk aan te sturen met een rendement van 93 dB/1 watt/1 meter. Ontwerper Charles van Oosterum levert de Grand Exquisite al in vele landen, sinds kort ook in Dubai. Natuurlijk aan te passen aan de wensen van de klant.


Wie om de prijs moet vragen zal hem waarschijnlijk niet kunnen betalen, maar de gemiddelde Nederlander moet er wel een hypotheek voor nemen. De kosten voor een set Grand Exquisite van Kharma liggen namelijk boven tweehonderdduizend euro.


 

MERK

EDITORS' CHOICE