NIEUWSKharma

Kharma`s nieuwe versterkers


Redactie HiFi.nl | 15 februari 2009 | Kharma


Het uit Breda afkomstige Kharma heeft sinds kort een nieuwe voorversterker aan het gamma toegevoegd; de Matrix P1.0.
Na een lange tijd van ontwikkeling en diverse tests te hebben uitgevoerd, heeft deze voorversterker een volledig gebalanceerde opbouw gekregen en opereert in klasse A. De diverse zeer hoogwaardige onderdelen garanderen een zo kort mogelijke signaalweg en ook de opbouw van de voeding is volledig voor Kharma ontwikkeld om zo weinig mogelijk storing of ruis te kunnen produceren.

Qua uiterlijk en geluidskwaliteit pas de Matrix P1.0 pre-amp volledig bij de MP150 eindversterkers, Kharma levert de voorversterker dan ook in dezelfde kleurstellingen.

De Matrix P1.0 verbruikt 30 watt, een variabele ingangsgevoeligheid tot maximaal 2,4 volt en een versterkingsfactor van 18 dB. Het frequentiebereik loopt van 0 tot 200.000 kHz aan een vervorming van minder dan 0,004 %.
De Voorversterker beschikt over een paar gebalanceerde in- en outputs, drie cinch aansluitingen en een ongebalanceerde uitgang.

De prijs komt op 4500 euro in de Benelux.

Ook is er een nieuwe eindversterker van Kharma op de markt, de MP1000.


Ontworpen naar de schema`s van de reeds bestaande power-amp MP350, vergden de extreme specificaties van de MP1000 het ontwerp van enkele nieuwe technieken, die nog nooit zijn toegepast in de hifi wereld.
Nieuw zijn onder andere een geheel beveiligingscirquit voor de eindversterker zelf, die ook nog eens de gekoppelde luidspreker beveiligt. Dit is noodzakelijk vanwege de hoge stroomtoevoer naar de speakers en de snelheid waarmee de MP1000 opereert.

De MP1000 levert dan ook 380 watt, met een zeer lage harmonische vervorming en kan daarmee eigenlijk iedere luidspreker aansturen. Intern is de MP1000 volledig van zilveren kabels voorzien.Verder heeft Kharma een volledig discrete opbouw van de inputs verzorgd, het uitgangssignaal naar de luidsprekers gaat via een unieke schakeling om snelheid en kracht te verhogen.
De fabrikant belooft dan ook een zeer grote driedimensionale soundstage te kunnen neerzetten met de hoogst mogelijke transparantie.

De prijs per paar is 40.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE