NIEUWSDenon

’s werelds eerste universele Blu-ray, SACD-speler

Redactie HiFi.nl | 20 februari 2009 | Denon

(ingezonden mededeling)

DENON introduceert ’s werelds eerste universele Blu-ray, SA-CD, DVD-Audio speler

DENON Electronics, één van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige Home Entertainment componenten, is trots om de introductie aan te kondigen van de ultieme universele Blu-ray Audio/Video speler, model DVD-A1UD. De DVD-A1UD universele BD speler behoort samen met de DENON AVP-A1HDA A/V-voorversterker en de POA-A1HD 10-kanaals eindversterker tot DENON’s vlaggenschip HD Home Entertainment systeem.

Met de combinatie van DENON’s eigen DENON LINK 4e editie en HDMI transmissie technologie, kunnen digitale signalen van optische discs nu vrijwel ‘jitter-vrij’ worden getransporteerd om de meest pure hoogwaardige beelden en geluid die mogelijk zijn te produceren, inclusief ’s werelds eerste volledig gebalanceerde 2-kanaals transmissie voor analoge signalen in een Blu-ray speler. De DENON DVD-A1UD zal vanaf april 2009 leverbaar zijn.

Om de baanbrekende DVD-A1UD (UD staat voor Universal Disc) te creëren heeft DENON haar originele Advanced S.V.H. (Suppress Vibration Hybrid) mechanisme opnieuw ontworpen om, naar eigen zeggen, ongeëvenaarde beeld- en geluidskwaliteit te leveren. Het resultaat is een revolutionair nieuw type eersteklas “totaal entertainment” bron component met baanbrekende netwerk en geavanceerde Gaming mogelijkheden. In aanvulling op zijn video kwaliteit is de DVD-A1UD ’s werelds eerste Blu-ray speler die zowel DVD-Audio en Super Audio CD kan weergeven via de HDMI/DENON LINK digitale uitgang of PCM conversie met volledig Bass Management. DENON ’s eerste Profile 2.0 Ready (BD-Live) Blu-ray DVD-speler is voorzien van interactieve mogelijkheden wat het letterlijk de meest geavanceerde en “Future-Ready” bron component maakt. Kort nadat het product verkrijgbaar gaat worden, zal een BD Live Firmware beschikbaar komen via de Ethernet verbinding die eigenaren van een DVD-A1UD zullen voorzien van een scala aan vooruitstrevende 21ste eeuw netwerk faciliteiten.

Hirofumi Ichikawa, President DENON Brand Company in Kawasaki Japan, zei in zijn commentaar tijdens de DVD-A1UD’s introductie: “Vooruitgang in digitale processing technologie heeft de kwaliteit van beeld en geluid van verpakte media significant verbeterd. De nieuwe DVD-A1UD, opvolger van ons vlaggenschip DVD-A1XVA, weerspiegeld de weelde aan expertise in digitale weergave technologie die DENON heeft verzameld sinds de komst van PCM opnamen. We hebben zowel analoge en digitale processingtechnologie als precisie mechanisme engineering gecombineerd om de meest delicate en verfijnde esthetische video en audio details weer te geven die op een disc zijn opgenomen.

De DVD-A1UD maakt het de meest kritische Home Entertainment consumenten mogelijk het allerbeste te ervaren wat Blu-ray, DVD-Video, DVD-Audio, Super Audio CD en CD te bieden hebben.”

Hoogst mogelijke resolutie video en audio, totale Home Theater flexibiliteit
De DVD-A1UD biedt Home Entertainment liefhebbers ongekende prestatieniveaus, flexibiliteit en gemak. Hij heeft de bejubelde 10-bit Silicon Optix Realta chipset aan boord voor de hoogste resolutie High Definition video die vandaag de dag beschikbaar is via HDMI verbinding, met Upconversie en IP-scaling tot 1080p. Dankzij zijn dubbele HD video uitgang scalers maakt de DVD-A1UD het mogelijk om beelden in HD resolutie via zowel de HDMI uitgang en Component uitgang aan te bieden. En nog een wereldprimeur voor een universele speler: de DVD-A1UD heeft een Vertical Stretch functie die de weergave van titels in de beeldverhouding 2.35:1 op 16:9 HD beeldschermen optimaliseert. Vertical Stretch elimineert de zwarte balken boven- en onderaan het beeld zonder enige vervorming of artefacten voor HD beeldschermen, maar is het meest zinvol voor de gebruikers van Cinema Scope schermen en projectoren met Anamorphic lenzen, aangezien de processing wordt gedaan in het digitale domein.

Voor de audio prestaties heeft de DVD-A1UD de geheel nieuwe Advanced AL32 Processing, die digitale Upsampling van 16- en 24-bit digitale signalen naar 32-bits mogelijk maakt. De speler heeft zowel volledige HD Audio decodering aan boord van DENON’s DDSC-HD (Dynamic Discrete Surround Circuit-High Definition) schakeling, als de mogelijkheid voor Bit Stream Bypass naar HDMI voor Dolby Digital Plus, Dolby True-HD, DTS-HD High Resolution en DTS-HD Master Audio digitale overdracht naar een AVR/AVP voor decodering.

DENON LINK 4e editie verhoogt de audio en video prestaties
Nog een belangrijke verbetering is dat de DVD-A1UD voorzien is van de nieuwe DENON LINK 4e editie digitale interface, die zowel de video en audio kwaliteit significant verbeterd. DENON LINK 4e editie ondersteunt volledig alle digitale audio transmissie specificaties, inclusief SACD, CD en DVD-Audio. De 4e editie van DENON LINK voegt de exclusieve Denon Flow Control eigenschap toe; wanneer gebruik wordt gemaakt van de HDMI verbinding als A/V uitgang neemt Denon Flow Control de Master Clock en Jitter Control over – een eigenschap die met name bruikbaar is wanneer gebruik wordt gemaakt van de aanstaande DENON A/V receivers. DENON LINK is een unieke hoogwaardige digitale audio transmissie technologie die gebruik maakt van een Real-time gebalanceerd transmissie systeem om het signaal te beschermen tegen externe ruis.

Wanneer de nieuwe geavanceerde DENON LINK 4e editie wordt gebruikt bij een HDMI verbinding, alsmede voor HD audio afkomstig van Blu-ray Discs, wordt de Master Clock die de D/A-omzetter van de A/V surround versterker bestuurt verplaatst naar de speler. Zo maken beide schakelingen gebruik van dezelfde Clock en daardoor wordt een nagenoeg Jitter-vrije overdracht gerealiseerd. Het resultaat is een preciezere plaatsing van geluiden en een groter gevoel van ruimte. In combinatie met een DENON A/V surround receiver die DENON LINK 4e editie ondersteunt zijn gebruikers nu in staat om te genieten van het absoluut hoogst mogelijke niveau geluidskwaliteit met HD audio. DENON zal een DENON LINK 4 Upgrade beschikbaar stellen voor eigenaren van een AVP-A1HDA en AVC-A1HDA; details zullen kort na de introductie van de DVD-A1UD worden aangekondigd.

Solide, nagenoeg trillingsvrije constructie
De DVD-A1UD solide Direct Mechanical Ground constructie is ontworpen om nagenoeg alle trillingen te elimineren. De structuur van de unit is ontworpen met een laag zwaartepunt voor maximale trillingsbestendigheid en stille werking. Het kenmerkt een zware dubbele stalen bovenplaat, zware Clamper afdekplaat, gegoten zink behuizing voor het mechaniek, evenals nieuw ontworpen zwevende dempers en een dunne aluminium lade. De voedingstrafo, die van zichzelf een bron van trillingen is, is zo dicht mogelijk bij de bodem geplaatst en recht boven de isolatoren om directe trillingsafvoer mogelijk te maken en zodoende de invloed van ongewenste trillingen dramatisch te reduceren. Daarnaast onderdrukt de hybride constructie (gebruikmakend van heterogene materialen) met dubbellaags bovenplaat en driedubbele bodemplaat trillingen en resonantie. Speciaal gebouwde B.M.C. zijpanelen in hybride High-Specific-Gravity en High-Density constructie onderdrukken trillingen en resonantie. Solide gietijzer isolatoren leveren absorptie van trillingen en voeren deze af naar massa.

Prijs en beschikbaarheid
De geadviseerde verkoopprijs voor de DVD-A1UD die leverbaar wordt in zwart of premium zilver is bij het perse gaan van dit persbericht helaas nog niet definitief bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE