NIEUWS

Fabchannel stopt


Redactie HiFi.nl | 06 maart 2009

Fabchannel, het gratis online kanaal waar concerten uit Paradiso en De Melkweg te bekijken waren, stopt na negen jaar met het aanbieden van unieke content.

Het kanaal is opgezet om artiesten die om wat voor reden dan ook minder interessant waren voor de commerciële media toch de gelegenheid te geven om zich aan een breder publiek te presenteren.

De directie en aandeelhouders hebben na een lange periode van moeizame onderhandelingen met platenmaatschappijen en tegenvallende reclame-inkomsten besloten om zelf de stekker er uit te trekken, waarschijnlijk mede om op die manier het online-archief veilig te stellen. Bij een faillissement zou al het beeld- en geluidsmateriaal waarschijnlijk verloren gaan.

Onderstaande verklaring van directeur Justin Kniest is in een persbericht rondgestuurd, en is ook op de homepage van Fabchannel te lezen:

Na 9 jaar met enorm veel passie en plezier de prachtigste concertregistraties met jullie gedeeld te hebben stoppen wij ermee. Een groot deel van de platenmaatschappijen staat ons nog steeds niet toe hun artiesten op te nemen. Hierdoor kunnen we niet bieden wat we nodig hebben om Fabchannel in leven te houden.

Wij willen jullie ontzettend bedanken voor alle steun door de jaren heen! Het was een geweldige tijd, maar hier houdt het helaas op.

Vrijdag 13 maart trekken wij met pijn in ons hart de stekker uit het online archief. Geniet tot die tijd van je favoriete concerten en, wie weet, tot ooit!

EDITORS' CHOICE