NIEUWSB&W

Panasonic modellen Europa 2009


Redactie HiFi.nl | 07 maart 2009 | B&W


( Gezien op internet )

Wie binnenkort van plan is een nieuwe televisie aan te schaffen, doet er goed aan om even te kijken naar de nieuwe line-up van Panasonic. Het Japanse bedrijf levert, zoals reeds op de CES in Las Vegas werd vertoond, vele nieuwe innovaties.

Met de nieuwe plasma televisies claimt Panasonic komend boekjaar waarschijnlijk Pioneer`s huidige nummer één positie op. Panasonic heeft enkele duurzame vernieuwingen doorgevoerd, die zelfs de EU zal dwingen hun plannen om plasma te verbieden veranderen. De nieuwe line-up bestaat uit de topmodel Z1 serie (1 inch dik), V10, G15 en G10 serie.

Alle modellen zijn voorzien van Panasonic`s NeoPDP technologiën, wat zorgt voor 50% minder energieverbuik met een stijging van de helderheid van eveneens 50%. Een opgegeven contrastratio van tot 2.000.000: 1 geeft erg veel kleurdiepte en een nog zwarter zwart.De nieuwe schermen hebben 600 Hz techniek, ofwel 12 subframes voor elk videoframe dat ontvangen wordt vanaf de bron, wat een heel erg strak en vooral natuurlijk, rustig beeld oplevert.

Met uitzondering van de G10 serie hebben alle nieuwe plasma`s de mogelijkheid om te kunnen profiteren van de nieuwe VieraCast on-demand service, die Panasonic gratis zal gaan aanbieden. Er zijn netwerkaansluitingen aangebracht, de tv`s ondersteunen DivX en streaming is ook mogelijk vanaf andere DLNA voorbereide mediaspelers.

Wie alvast een kijkje wil nemen, klikt u hier voor de Europesche website (Engelstalig), waarop vele nieuwtjes en uitgebreide technieken te vinden zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE