NIEUWS

Eerste albums Radiohead opnieuw uitgebracht


Redactie HiFi.nl | 10 maart 2009

Op 24 maart 2009 brengt Capitol/EMI, de voormalige platenmaatschappij van Radiohead, de drie eerste albums van deze invloedrijke superband uit Oxford opnieuw uit, maar dan wel in sterk uitgebreide vorm.

Pablo Honey, The Bends en OK Computer. Een fraai rijtje, zeker als je ze in chronologische volgorde beluistert, en hoort hoe de band zich in een periode van slechts vier jaar ontwikkelt van inventieve rockband tot meest inventieve rockband aller tijden. De epische, naar bombast neigende gitaarsongs maken langzaamaan plaats voor gecompliceerd gestructureerde, maar tegelijkertijd magisch toegankelijke nummers die eigenlijk een eigen genre vormen.

Van alle albums zijn twee versies beschikbaar. De gewone dubbel-cd bevat naast het originele album een flinke verzameling b-kantjes, demo`s, live optredens en ander obscuur materiaal. Helaas geen `previously unreleased` tracks, want alles is al eens eerder uitgebracht. Het meeste ervan is echter al lang niet meer beschikbaar, en ook nog nooit in deze vorm verzameld. 

Deze gelimiteerde Special Collectors Edition bevat tevens een bonus-DVD met (promo)clips, live-registraties en ander bijzonder beeldmateriaal. Op de dvd die is toegevoegd aan The Bends zijn zelfs vier unieke tracks te zien die zijn opgenomen in de studio van de 2 Meter Sessies, wat deze heruitgave zelfs voor de fan-die-alles-al-heeft zeer interessant maakt.

EDITORS' CHOICE

 • Achtergrond
  DIRAC: wat is het en wat maakt deze software zo goed
  Achtergrond
  lees meer »
 • Nieuws
  Bowers & Wilkins vervangt CM-reeks door 700-serie
  Nieuws
  lees meer »
 • Review
  OPPO Sonica DAC
  Review
  lees meer »