NIEUWSOnkyo

Onkyo heeft ProLogic IIz primeur


Redactie HiFi.nl | 14 maart 2009 | Onkyo

Onkyo Amerika heeft voor de line-up van 2009 als eerste ter wereld een AV receiver uitgebracht met het nieuwe Dolby ProLogic IIz. De nieuwe home theater receivers bieden voor een unieke lage prijs de nieuwste technieken, mogelijkheden en een voor de prijsklasse ongekende prestatie, aldus Onkyo.

De Dolby ProLogic IIz technologie, die in het nieuwe model TX-SR607 zit, zorgt ervoor dat de luisteraar niet alleen rondom geluiden hoort, maar dat er ook effecten boven de lusiteraar worden geprojecteerd. Dit garandaard een nieuwe ervaring in Home Theater geluid. Onkyo verwacht veel van de nieuwe decoder van Dolby Laboraties en is trots op de primeur die "letterlijk en figuurlijk de home cinema-ervaring naar een hoger niveau tilt". Onkyo introduceert de nieuwste decoder juist in een model met een hogere populariteit in plaats van de techniek alleen in de topmodellen te integreren, om een zo groot mogelijk publiek te kunnen bedienen. De 7.2 kanaals receiver heeft verder alle nieuwe decoders aan boord, zoals HD-Audio, Dolby True HD en DTS HD Master, om er maar een paar te noemen. het opgegeven vermogen ligt op 90 watt per kanaal. Upscaling vanaf alle analoge en digitale bronnen is met de SR607 mogelijk over een faroudja DCDi beeldchip en het apparaat is voorbereid op Sirius Satteliet radio.

Ook de twee nieuwe "kleinere" broertjes, de TX-SR 507 en SR 307, bieden veel waar voor het geld. De eerste levert dezelfde decoders behalve ProLogic IIz, met een vermogen van 80 watt per kanaal terwijl de laatste nog steeds de mogelijkheid heeft tot HDMI pass-through switching over drie ingangen. Alledrie de receivers ondersteunen 1080p, Deep Color en x.v. Color technologiŽn. Ook zit bij iedere receiver een Audissey 2EQ inmeetmicrofoon voor automatische calibratie.

De nieuwe receivers staan in de V.S. vanaf april in de schappen met een adviesprijs van 299, 399 en 599 dollar. Wanneer de nieuwe receivers naar Europa komen is nog niet bekend.

EDITORS' CHOICE