NIEUWSSony

Sony toont nieuwe AV Receivers


Redactie HiFi.nl | 20 maart 2009 | Sony

(Gezien op internet)

Sony heeft vier nieuwe AV Receivers aangekondigd, die in binnenkort hun primeur op de Amerikaanse markt zullen krijgen.

Het nieuwe vlaggenschip, de STR-DN1000 is uitgevoerd in een nieuw high-gloss design. Deze 7.1 receiver (110 watt per kanaal aan 8 Ohm) ondersteunt full HD 1080/24p vidieosignalen via HDMI, alsmede Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS-HD High Resolution Audio, DTS-HD Master Audio en LPCM. Er zijn vier HDMI en drie component inputs aanwezig, en de analoge inputs (component, S-video en composite) worden ge-upscaled naar `near-HD` kwaliteit.

De STR-DN1000 beschikt verder over draadloze multiroom audio mogelijkheden via Sony`s eigen S-AIR technologie. Het menu-systeem is gebaseerd op icons, voor eenvoudige navigatie door alle beschikbare content. Via de los verkrijgbare Sony DMP input kunnen externe bronnen als iPod en iPhone eenvoudig worden aangesloten.

De eerste berichten op internet spreken van een verkoopprijs van rond de 500 US Dollar voor de STR-DN1000. De kleine zusjes STR-DN800, STR-DN700 en STR-DN500 komen deze maand al op de Amerikaanse markt, en gaan respectievelijk rond de 400, 300 en 200 US Dollar kosten. het topmodel STR-DN1000 is voor juli aangekondigd. Wanneer de nieuwe Sony AV Receivers in Nederland op de markt komen is nog niet bekend, en dat geldt ook voor de adviesprijzen.

EDITORS' CHOICE