NIEUWSEnergy

Energy Connoisseur luidsprekerserie


Redactie HiFi.nl | 15 april 2009 | Energy

(ingezonden mededeling)

Het Canadese Energy Speaker Systems introduceert de Connoisseur luidsprekerlijn. Deze nieuwe serie borduurt voort op succesnummers uit het verleden als e:XL en de C-serie, series die geroemd worden om de prima hifi eigenschappen tegen zeer betaalbare prijzen.

De nieuwe serie bestaat uit 8 verschillende modellen die allen voorzien zijn van een Convergent Source Module (CSM). Deze CSM, ook terug te vinden in Energy’s vlaggenschip Veritas, is een samensmelting van woofer en Hyperbolische tweeter om zo de voordelen van een puntbron te benaderen. Het grootste voordeel van de CSM is een zeer gelijkmatige en brede afstraling van het geluid.

De woofers zijn voorzien van Energy’s gepatenteerde Ribbed Elliptical Surround technologie voor een maximale maar vooral onvervormde lage tonen weergave. Modellen met meerdere woofers zijn voorzien van een zogenaamd “Tapered Cross-over” filter.

Ten slotte heeft Energy ervoor gezorgd dat de nieuwe Connoisseur luidsprekers efficiënter zijn dan menig concurrerende luidspreker waardoor er veel minder versterkervermogen nodig is om de luidsprekers op het gewenste volume te kunnen laten “spelen”. De zwarte Connoisseur luidsprekers zijn dus ook nog eens “groen”!

De serie bestaat uit drie vloerstaande modellen (CF-70, CF-50 en CF-30), drie boekenplank of monitor modellen (CB-20, CB-10 en CB-5) en twee centerkanaal luidsprekers (CC-10 en CC-5). De boekenplank CB-5 luidspreker kost 99 euro en een vloerstaande luidspreker is te koop vanaf 249 euro (prijzen zijn per stuk).

De Connoisseur modellen zijn nu te beluisteren bij de geautoriseerde Energy dealers en staan  demonstratieklaar opgesteld in het Look en Listen centrum in Geldermalsen. De dealeradressen en meer informatie is terug vinden op www.lookenlisten.nl.

EDITORS' CHOICE