NIEUWSPanasonic

Panasonic introduceert twee Full-HD Plasma schermen


Redactie HiFi.nl | 17 april 2009 | Panasonic

(ingezonden mededeling)

Panasonic Professional Displays Europe kondigt de introductie aan van twee 1080p (1.920 x 1.080 pixels) full high-definition plasma displays voor AV professionals en liefhebbers van high-end home cinema. De nieuwe TH-65VX100 biedt volgens Panasonic "het zwartste zwart" met het hoogste contrastratio ter wereld van 60.000:1 dankzij het nieuwe Custom Home Cinema Panel. De high-end modellen TH-65VX100 en TH-50VX100 zullen worden distribueerd via een geselecteerd netwerk van specialisten.

Voor deze meest recente modellen maakt Panasonic gebruik van de nieuwe generatie plasma display panels (PDP), uitgerust met een nieuwe structuur waarbij een nieuw ontwikkelde `Dynamic Black Layer` aan de voorzijde van het panel is geplaatst. Door de hoeveelheid voorontlading te verminderen tot één zesde van dat van de gangbare modellen, wordt het contrastratio opgewaardeerd, wat een weergave van diep, rijk zwart tot gevolg heeft. Door het integreren van de nieuw ontwikkelde fosfor-materiaal procestechnologie en optisch filter, hebben de geavanceerde plasma displays het HDTV-standaard kleurengamma uitgebreid en bestrijken ze nu vrijwel het gehele kleurenspectrum dat op dit moment wordt gebruikt in de digitale filmindustrie.

De nieuwe modellen zijn voorzien van een grote verscheidenheid aan individueel aan te passen functies waarmee de high-end home cinema kenner zijn persoonlijke voorkeuren kan instellen. Met de 16  menu’s kan onder meer uit zes verschillende gammacurves worden gekozen en kan de witbalans worden aangepast. Met de geavanceerde geheugenfunctie kunnen de gebruikte of met behulp van calibratie aangepaste instellingen worden benoemd en opgeslagen.

De TH-65VX100 is verkrijgbaar vanaf 2009 en de TH-50VX100 vanaf april 2009 te bezichtigen.

EDITORS' CHOICE