NIEUWSSony

Sony televisie halveert energieverbruik


Redactie HiFi.nl | 27 april 2009 | Sony

(ingezonden mededeling)

Sony introduceert een ‘groene’ Full HD-televisie met micro-tubulaire HCFL-achtergrondverlichting die het stroomverbruik met meer dan 50 procent reduceert. Ook heeft de televisie een sensor die het beeld uitschakelt wanneer de kijker in een andere ruimte is.

De WE5 is de eerste BRAVIA voorzien van een sensor die reageert op lichaamswarmte en -beweging. Als de kijker even wegloopt in de reclame om iets te drinken te pakken of om de voordeur te openen, dan gaat het beeld na vooraf ingestelde tijd op `beeld uit`, waarbij het beeld op zwart gaat, maar het geluid aanblijft. Het beeld springt weer aan zodra de persoon opnieuw de kamer in komt. De set schakelt in de stand-by-stand als er dertig minuten geen beweging is waargenomen. Dit beperkt de energiekosten.

Maar de echte energiebesparing vind plaats dankzij de Hot Cathode Fluorescent Lamp (HCFL) achtergrondverlichting. Volgens Sony worden er geen concessies gedaan aan de uitstekende 1080p Full HD-beeldkwaliteit. Een nieuwe energiebesparende schakelaar draagt ook bij aan minder stroomverbruik.

Afgezien van alle eco-snufjes beschikt deze televisie over BRAVIA Engine 3 en Motionflow 100Hz met ruisonderdrukking voor uitstekende beeldkwaliteit. Sony BRAVIA Engine 3 reinigt, filtert en optimaliseert de afzonderlijke beelden en vermindert ruis, terwijl contrast en kleurbereik wordt gestimuleerd. De Motionflow 100Hz-technologie verdubbelt de weergegeven hoeveelheid beelden voor vloeiend en scherp beeld.

Per product werkt Sony een eco-strategie uit op basis van de pijlers Proces, Product en Planeet. Alle inspanningen op dit gebied zijn terug te vinden op www.sony.nl/eco

Prijs en beschikbaarheid
De witte BRAVIA WE5 in 40 en 46 inch is nu beschikbaar, de zwarte BRAVIA WE5 in 40 en 46 inch is vanaf mei beschikbaar. De 40 inch kost 1600 euro en de 46 inch kost 2000 euro.

EDITORS' CHOICE