NIEUWS

Youtube op uw tv


Redactie HiFi.nl | 21 mei 2009

(ingezonden mededeling)

Tieto, expert op het gebied van klantinteractie, heeft de YouTube-service geschikt gemaakt voor gebruik op televisie. Het expertisecentrum in Nederland heeft daartoe de YouTube-service in CE-HTML gebouwd en geavanceerde navigeermenu’s ontwikkeld.
 
De nieuwste generatie tv´s hebben geen set-top box naar de scart- of hdmi-aansluiting meer nodig, maar maken het internetsignaal dat binnenkomt via ethernet of wifi, zelf geschikt voor het televisiescherm. Vervolgens beschikt de televisie over een browser. De pagina´s worden opgemaakt in ´Consumer Electronics´ CE HTML volgens de OIF-standaard, met bijvoorbeeld grote knoppen. Tieto heeft veel kennis en ervaring op het gebied van mens-beeldscherminteractie. In de opmaak van de navigeermenu´s is die kennis toegepast om de YouTube-service voor tv geschikt te maken met de afstandsbediening als invoermedium. Een gebruiker van internettelevisie ziet de uitbreiding als een additionele internet-toets op zijn afstandsbediening, die het internet-portaal opent.


 
Eindgebruiker
Jeroen de Bruin, Practice Manager Tieto Digital Service Design zegt: “Televisiekijken verandert snel van passief naar actief. Een service als YouTube is van groot belang voor het slagen van internettelevisie. Met onze ontwikkeling is het mogelijk om samen YouTube-films op televisie te kijken, in plaats van alleen, of met anderen die over je schouder mee gluren op het computerscherm. Het ontwerp van een goede service als deze, gaat dan ook veel verder dan het optimaliseren van de pagina-inhoud en de navigatie tussen schermen. De nadruk ligt op de eindgebruiker: wat wil die bereiken in verschillende situaties. Wij gaan op de stoel van de eindgebruiker zitten. Vanuit die positie ontwikkelt Tieto haar oplossingen.”
 
Eerste project
Tieto heeft het eerste project op het gebied van internettelevisie onlangs succesvol afgerond. Uit testen door de gebruikerstestgroep is gebleken dat de YouTube-service zeer hoog wordt gewaardeerd. Tieto heeft voor internettelevisies een visueel aantrekkelijk ontwerp gemaakt, dat bij uitstek geschikt is voor weergave op internettelevisie en voor bediening met de afstandbediening

Meer info: www.tieto.com

EDITORS' CHOICE