NIEUWS

Audiofiel? Eet vis!!!


Max Delissen | 02 juni 2009

Vette vis is gezond. Goed voor de hersenen. Dat is volgens  “mensen die er verstand van hebben” onomstotelijk bewezen. Vanwege de Omega-3 vetzuren, weet u wel... Dus heel bewust Nederland zet minstens één keer per week zalm, makreel of paling op het menu.

We geven het zelfs aan onze huisdieren, want volgens de reclame krijgen ze daar zo`n mooi vachtje van. Maar serieus: het kan zeker geen kwaad om af en toe eens een vet visje te verorberen (het is bijna vlaggetjesdag, dus de haring komt er ook weer aan).

Nu blijkt visolie ook goed te zijn voor het gehoor. Dat is althans vastgesteld in een onderzoek dat werd gedaan aan de universiteit van Wageningen. Voedingswetenschapper Carla Dullemijer promoveert daar komende maand op haar onderzoek naar de invloed van visvetzuren op de cognitieve prestaties van ouderen.

Eén van de bevindingen uit het onderzoek is dat de doorbloeding van het binnenoor beter is als men veel visolie consumeert. Vooral het waarnemen van lage tonen zou daar van profiteren.

Dat betekent niet dat vette vis vanaf nu te koop zal zijn als audio-accessoire, het is geen oplossing voor dun klinkende luidsprekers. Maar muziekliefhebbers kunnen er hoogstwaarschijnlijk wel hun luistergenot een aantal jaren mee rekken. Toch goed om te weten.

EDITORS' CHOICE