NIEUWSMarantz

Nieuwe `Series 2` SACD-speler van Marantz


Redactie HiFi.nl | 05 juni 2009 | Marantz

(ingezonden mededeling)

Marantz toonde onlangs op de High End beurs in München haar nieuwste SACD-speler. Hoewel het uiterlijk van deze SA-15S2 erg lijkt op dat van zijn voorganger, gaat het in feite om een totaal nieuw apparaat. Wanneer we in het apparaat kijken zien we de SA-15S2 in bijna elk aspect compleet anders is dan het origineel.

De veranderingen zijn volgens Marantz geïnspireerd door de lessen die zijn geleerd bij de ontwikkeling van het vlaggenschip, de SA-7S1 van 8000 euro. Zo is in het hart van de nieuwe SACD-speler Marantz` eigen SACDM-10 loopwerk te vinden met een  geëxtrudeerde aluminium behuizing voor een nauwkeurige, trillingsvrije reproductie.  Binnenin zit een disc lade die vervaardigd is van het ultra-stijve materiaal Xyron. Dit nieuwe materiaal is niet alleen heel erg sterk maar absorbeert ook ongewenste trillingen, zoals die geproduceerd worden door de hoge omwentelingssnelheid van de disc​.

Het stabiele loopwerk voedt een hoogwaardige 24-bit/192kHz stereo Digitaal naar Analoog converter van Cirrus Logic. Op het symmetrisch opgebouwde audiocircuit – dat zorgt voor een nauwkeurig stereobeeld door implementatie van afzonderlijke, doch identieke linker- en rechter kanalen – vindt u speciaal ontwikkelde elektrolytische Thick Film condensatoren, Shottky diodes en Marantz’s Current Feedback HDAM SA-2. Deze gepatenteerde apparaten – Hyper Dynamic Amplifier Modules – vervangen standaard op-amps (IC’s) en fungeren als een uitgangs(buffer)versterker.

Om de geluidskwaliteit verder te verbeteren is er een voeding aanwezig gebaseerd op een ringkerntransformator. Deze transformator is volgens Marantz veel efficiënter vanwege de zeer lage impedantie van de wikkelingen en kan zeer snel stroom leveren voor maximale scheiding, helderheid en dynamiek. Bovendien heeft elk gedeelte een eigen, onafhankelijke voeding om zo de maximale scheiding, helderheid en dynamiek te behouden.

De SA-15S2 heeft ook een digitale ingang waarop bijvoorbeeld een muziekserver of PC kan worden aangesloten om deze zodoende gebruik te laten maken van de hoogwaardige DAC en het  analoge audio circuit. Tot slot heeft de SA-15S2 vergulde aansluitingen, een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker en een meegeleverde afstandsbediening met aluminium bovenkant.

Prijs en beschikbaarheid:
De SA-15S2 is reeds verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.799,- euro

MERK

EDITORS' CHOICE