NIEUWSWharfedale

Wharfedale`s nieuwe Diamond 10 Serie


Redactie HiFi.nl | 09 juni 2009 | Wharfedale

Op de website van importeur Transtec staat vermeld dat binnenkort de nieuwe Diamond 10 serie luidsprekers wordt verwacht in Nederland. De nieuwe serie is een directe opvolger van de Diamond 9 serie, die vooral bekend werd door de laaggeprijsde boekenplankspeaker 9.1 en vloerstaander 9.3.

De nieuwe serie kent een andere soort baffle, bestaande uit een composiet. Deze is afgewerkt met een pianolak zwarte finish en komt de resonantie van de kast flink ten goede. Ook de kastconstructie zou verbeterd zijn en gaat staande golven in dhet frequentiebereik tegen. Verder is de tweeter veranderd in een nieuwe breedbandige soort en zijn ook de laagweergevers voorzien van een nieuwe kevlar conus.

Transtec kiest voor de import van twee boekenplankspeakers (10.0 voor 95 euro respectievelijk de 10.1 voor 120 euro per stuk) en drie vloerstaanders (de tweeweg 10.3 voor 200 euro, de drieweg 10.5 Š 275 euro en de eveneens drieweg speaker 10.7 voor 400 euro per stuk). Verder komen er in de nieuwe Diamond 10 serie ook diverse center- en surroundspeakers uit, alsmede een drietal subwoofers.

De levering van de nieuwe serie geschiedt al op zeer korte termijn. klanten kunnen kiezen uit de kleuren zwart of kersen.

EDITORS' CHOICE