NIEUWSLG

LG plasma met single layer-technologie


Redactie HiFi.nl | 11 juni 2009 | LG

(ingezonden mededeling)

LG lanceert de single layer PS8000 Full HD 1080p Plasma-tv met 600 Hz Sub-field Driving-technologie. De single layer-technologie zorgt ervoor dat de tv uitzonderlijk slank is en geen rand heeft.

Wanneer de tv is uitgeschakeld, heeft hij het meeste weg van een zwarte spiegel. De 2,5 millimeter brede glasrand vormt een reliëfloos kader. Dit maakt een traditionele facetrand overbodig en zorgt ervoor dat de PS8000 opgaat in zijn omgeving. De tv creëert zo de illusie geïntegreerd te zijn in de muur.
 
 “Het single layer-concept heeft geleid tot een geheel nieuw paradigma in het ontwerp van plasma-tv’s”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist bij LG Electronics. “Mensen willen topkwaliteit-tv’s die volledig in harmonie zijn met hun interieur. Dat blijkt uit uitgebreid klantonderzoek. Met zijn geavanceerde features en spectaculaire, gestroomlijnde looks past de PS8000 perfect binnen elk stijlvol interieur.


  
De PS8000 heeft een 1080p `Ultra Bright Panel`. Dit zorgt volgens LG voor kraakheldere beelden met diep-zwarte kleurtonen. Ook heeft de tv een `Dynamic Contrast Ratio` van 2.000.000:1. Daarnaast heeft LG de tv voorzien van 600 Hz `Sub-field Driving`-technologie die ervoor zorgt dat de tv met meer precisie reageert op beeldveranderingen. De PS8000 heeft een uiterst snelle responstijd van maar liefst 0,001ms. 
 
De PS8000 is eenvoudig te verbinden met een breed scala van Bluetooth-apparaten. Dit opent een wereld aan tv-mogelijkheden en mediakeuzes. Zo kunnen gebruikers luisteren naar muziek of foto’s bekijken, die opgeslagen zijn op een uitwisselbare mobiele telefoon. Daarnaast kunnen ze een koptelefoon via Bluetooth met de tv verbinden, zonder kabels die in de weg zitten. 

De PS8000 ook de eerste tv die HD DivX direct en eenvoudig kan afspelen via zijn USB 2.0-interface. Deze ondersteunt ook andere bestandsformaten, zoals JPEG en MP3. De PS8000 kan gegevens aflezen van uiteenlopende Bluetooth-apparaten, zoals externe harddisks en USB-memory sticks.


 
Ook de LG heeft een intelligente sensor die de helderheid van het beeld aanpast, afhankelijk van het omgevingslicht. Dit zit sinds 2009 standaard op alle nieuwe LG-plasma-tv’s. Naast een betere kijkervaring zorgt deze functionaliteit ook voor een lager energieverbruik dan traditionele plasma-tv’s. In stand-bymodus verbruikt de tv nagenoeg geen stroom. 

Prijs en beschikbaarheid
De PS8000-plasma-tv is nu verkrijgbaar in Nederland voor een adviesprijs van 1.499 euro incl. btw voor de 50”-, en 2.999 euro incl. btw. voor de 60”-versie.

EDITORS' CHOICE