NIEUWSPanasonic

Eerste Europese Panasonic `Eco Ideas` fabriek


Redactie HiFi.nl | 15 juni 2009 | Panasonic

(ingezonden mededeling)

De fabriek van Panasonic AVC Networks Czech in Tjechië heeft als eerste van de 17 fabrieken van Panasonic in Europa de status `Eco Ideas` behaald. `Eco Ideas` is een initiatief van de Japanse elektronicagigant met oog op duurzaamheid en milieu- vriendelijkheid. 

Deze Panasonic vestiging startte in 1997 met de productie van TV’s en heeft inmiddels een totale productiecapaciteit behaald van meer dan 16 miljoen stuks. Wereldwijd heeft Panasonic 294 productiefaciliteiten. Het doel is om alle fabrieken voor 2010 te transformeren naar ‘schone fabrieken’. Bovendien bestaat het plan om in 2010 één model ‘superieure schone fabriek’ op te zetten, die ontworpen is om buitengewone resultaten te behalen binnen het schone-fabriekenprogramma.

De fabriek in Tjechië opereert volgens de Panasonic’s ‘Eco Ideas’ strategie met als doel de CO2-uitstoot als gevolg van productieprocessen in maart 2010 met 300.000 ton te hebben gereduceerd. In oktober 2008 kondigde Panasonic haar midden- en lange termijn milieuplannen aan als onderdeel van de ‘eco ideas’ strategie. Sinds die tijd heeft Panasonic de eisen om de gestelde doelen te halen aangescherpt. Zoals het terugdringen van de CO2-uitstoot met 300.000 ton voor maart 2010, een hoeveelheid die gelijk is aan de jaarlijkse CO2-uitstoot van 50.000 Europese gezinnen.

Panasonic’s ‘Clean Factories’ programma is een belangrijk initiatief om de CO2-uitstoot te verminderen in al haar productieprocessen. Dit waarderingssysteem geeft fabrieken cijfers op basis van drie verplichte prestatiedoelen: CO2-uitstoot, afvalrecycling en chemicaliën evenals een verplicht prestatiedoel voor het waterverbruik.

Meer info: http://panasonic.net/eco/ecoideas/

EDITORS' CHOICE