NIEUWSParadigm

Paradigm onthult on/in-wall speakers


Redactie HiFi.nl | 18 juni 2009 | Paradigm

(gezien op internet)

De Canadese luidsprekerfabrikant Paradigm lanceert de nieuwe Reference Hybrid Millenia serie. Dit zijn speakers die grotendeels binnen de muur vallen, maar zich ook deels buiten de muur bevinden. De luidsprekers steken minder dan 4 cm uit de muur.

Conventionele luidsprekers die aan de muur bevestigd dienen te worden steken vaak meer dan 10 cm uit, verder dan de meeste nieuwe flatscreen tv`s. De nieuwe Paradigms lossen dit probleem op zonder in te boeten aan geluidskwaliteit. De Reference Hybrid Millenia zijn dun genoeg om de steeds smaller wordende flatscreens van de komende jaren te complementeren. De Hybrid Millenia 20 en 10, ontworpen voor stereo- of home theater toepassingen, kunnen horizontaal of verticaal worden gemonteerd.

De hybride Paradigm speakers zijn ontworpen om in te spelen op de voorspelbare effecten van een muur op de frequentierespons van de luidspreker. De `glass-reinforced injection-molded polymer` (GRIP) bevestiging is ontworpen om een zo groot gedeelte van de muur te gebruiken om zo vibraties te verminderen.

Prijs en beschikbaarheid
De Reference Hybrid Millenia 10 is een 2-weg, 3-driver systeem en kost in Amerika 379 dollar. De Reference Hybrid Millenia 20 is een 2 -weg, 5-driver systeem en kost in Amerika 529 dollar. Het is nog niet bekend wanneer deze luidsprekers in Nederland beschikbaar zullen zijn.Dit nieuws is gebaseerd op een artikel van Canada Hifi Magazine.

EDITORS' CHOICE