NIEUWSKenwood

Kenwood KDC-BT6544U autoradio


Redactie HiFi.nl | 22 juni 2009 | Kenwood

(ingezonden mededeling)

De Kenwood CD-receiver KDC-BT6544U is het nieuwe Bluetooth-lid van de Kenwood familie met een groot aantal mogelijkheden en snelle toegang tot draadloos handsfree bellen. Volgens volgens Kenwood biedt de autoradio HiFi geluidskwaliteit. In een vergelijking test in de Autohifi van 2/2009 kwam hij als winnaar uit de bus.

De KDC-BT6544U heeft een een hoogglanzend ‘piano-look’ uiterlijk. Door toepassing van de multi-control regelfunctie, waarmee Kenwood een intuïtief en comfortabel bedieningsgemak biedt, is het aantal knoppen en schakelaars tot een minimum gereduceerd. Het frontpaneel is hierdoor helder en overzichtelijk gebleven.

De hands free microfoon is zodanig geplaatst dat de bestuurder meer bewegingsvrijheid met het hoofd heeft, zonder daarmee aan verstaanbaarheid in te leveren. De hands free functie verloopt via een geïntegreerde Parrot Bluetooth module, die garant moet staan voor een betrouwbare connectie met de mobiele telefoon en een soepel verloop van de telefoongesprekken.


De KDC-BT6544U heeft een nieuwe DSP chip met vertragingscorrectie dat voor een duidelijker en exacter geluidsbeeld moet zorgen. Met slechts weinig gegevens, zoals het type auto, de inbouwpostitie en chassisomvang van de luidspreker, berekent de digitale signaalprocessor de benodigde vertragings- en geluidsniveaucorrecties.

De Kenwood ondersteunt MP3- AAC- en WMA-bestanden via het cd-mechanisme en de USB-ingang. Bovendien kunnen via een nieuwe iPod digitale interface alle actuele iPods met de originele kabels worden aangesloten en weergegeven zonder signaalverlies. Met de iPhone en iPhone 3G verloopt de iPod besturing van de KDC-BT6544U op dezelfde wijze.

De KDC-BT6544U heeft een hoogwaardige 24-bit D/A converter garant en een 4 × 50 Watt MOS FET eindtrap. Voor de aansluiting met externe eindtrappen zijn drie voorversterker-outputs beschikbaar met een uitgangsspanning van 2,5 Volt.

Prijs en beschikbaarheid
De KDC-BT6544U is eerder dit jaar reeds geïntroduceerd, maar is nu ook in de winkel beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van 249 euro.
 

 

EDITORS' CHOICE