Vita Audio introduceert de R2i

(ingezonden mededeling)

De R2i DAB/DAB+/FM is de opvolger van de succesvolle R2 stereo radio van Vita Audio. De R2i heeft nu DAB+ -ontvangst, een iPod/iPhone dockingstation, een groter display en een verbeterde weergavekwaliteit.
 
DAB, of Digital Audio Broadcasting, is het is het Europese systeem om digitale radiouitzendingen mogelijk te maken. DAB+  is een verbeterde versie van deze alweer 15-jaar oude techniek en gebruikt de modernste AAC+ -encoder. DAB+  geeft een efficiënter gebruik van de frequentieband (3x zoveel zenders), een betere geluidskwaliteit (inclusief surround-weergave) en de mogelijkheid om mobiel beeld te versturen.


 
Terug naar de R2i. Vita Audio zegt al het goede van de R2 te hebben behouden, zoals stereo weergave, 3D geluidsprocessing, RotoDial-bediening en de karakteristieke styling. Het apparaat is te bedienen met de ‘credit card’ afstandsbediening – waarmee ook de iPod bediend kan worden – en de blauw oplichtende RotoDial met 13 druktoetsen plus volumeregeling.
 
De DAB/DAB+/FM/RDS-ontvanger zorgt volgens de importeur voor uitstekende ontvangst onder alle omstandigheden met uitgebreide zenderinformatie. De R2i heeft een 20 Watt versterker, twee 9 cm breedband luidsprekers en een ingebouwde equalizer. De compacte, stijlvolle en lichte behuizing van staal en hout (afmetingen: 126x340x185 mm) en de bijzondere netvoeding zorgen er volgens de importeur voor dat je de R2i overal kunt gebruiken: van kamer tot tuin tot camping, waar ook ter wereld.


 
Het voorpaneel heeft een ingang voor een externe signaalbron zoals MP3- of CD-speler plus een hoofdtelefoonuitgang. Op het achterpaneel zitten zowel vergulde lijningangen (bijv. voor een MP3-speler) als vergulde lijnuitgangen. Het apparaat heeft ook een wekker-functie.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Vita Audio R2i is begin augustus verkrijgbaar voor 499 euro.

Meer info: Importeur Monitor Audio

EDITORS' CHOICE