NIEUWSOnkyo

Betaalbare netwerkreceiver van Onkyo


Redactie HiFi.nl | 03 juli 2009 | Onkyo

Onkyo heeft in een persbericht aangekondigd een gunstig geprijsde home theater receiver uit te brengen met netwerkmogelijkheden.

De al eerder aangekondigde dsp-techniek ProLogic IIz die eerder dit jaar in de TX-SR707 als wereldprimeur werd gebruikt zit ook in de nieuw aangekondigde TX-NR807.

De nieuwe receiver bezit ondermeer THX Select2 Plus certificering, als extra feature de Audyssey DSX dsp , 1080p video upscaling middels een Faroudja DCDi processor, vier speciale geluidsinstellingen voor gamers, een anti-jitter Burr-Brown 192kHz/24-bit DAC en de optie om een iPod dock aan te sluiten middels een externe kabel. Verder kan de gebruiker zelf de software updaten via de netwerkaansluiting. Ook streamen van audio en het beluisteren van internetradio wordt door de DLNA 1.5 compatible mogelijk gemaakt.

Het vermogen van de versterker is een door Onkyo opgegeven 7 x 180 watt. Natuurlijk beschikt de receiver over zes HDMI-aansluitingen, net als de goedkopere TX-SR707. Ook is de bezitter van de NR807 in staat om twee andere zones in huis te voorzien van geluid.

Prijs en beschikbaarheid
Voor Nederland kan de importeur vooralsnog geen leverbaarheid of prijsstelling opgeven, maar deze zal naar schatting rond 800 euro komen te liggen.

Bron: Onkyo

EDITORS' CHOICE