NIEUWSPhilips

Philips-tv’s krijgen EU eco-label


Redactie HiFi.nl | 09 juli 2009 | Philips

(ingezonden mededeling)

Volgens Philips heeft 90 procent van haar televisies in Europa van de European Eco-Labelling Board – ondersteund door de Europese Unie – de nieuwe EU eco-label certificatie toegekend gekregen. Deze certificering kreeg Philips als erkenning voor het produceren van duurzame producten. De EU eco-label certificatie voor tv`s helpt de consument op een gemakkelijke manier groenere, milieuvriendelijkere producten te kunnen onderscheiden.

Het grootste deel van het portfolio aan Europese Philips-tv’s is onderscheiden met het EU eco-label. Hiertoe behoren onder andere de topmodellen, waaronder de 9000-serie, de 8000-serie en de Aurea. Het EU eco-label voor deze modellen laat zien dat een tv in staat is een uitstekende beeld¬kwaliteit en prestatiekenmerken te bieden en tevens milieuvriendelijk te zijn. Ook de overige tv’s van de Philips portfolio, waar¬onder de 7000, 5000 en 3000 serie, hebben de EU eco-label certificatie gekregen.


Ook de Philips 9704-serie is gecertificeerd met het EU eco-label

De EU eco-label certificatie wordt toegekend aan televisies die een reeks duurzaamheidskenmerken bezitten, waaronder een laag energieverbruik (een standby-verbruik van minder dan 0,30 Watt), een laag standby-verbruik, twee jaar garantie, geen gebruik van gevaarlijke stoffen, en een ontwerp dat recycling gemakkelijk maakt.

Philips is er trots op deze certificatie te hebben gekregen omdat het een bekroning betekent van onze activiteiten in de afgelopen tien jaar om het milieueffect bij het produceren van tv’s tot een minimum te beperken”; vertelt Joop Rijsterborgh, Algemeen Directeur Philips Consumer Lifestyle Benelux. “Ons eco-design proces heeft ten doel Philips-producten te creëren die steeds milieuvriende¬lijker zijn en het milieu veel minder belasten”.

MERK

EDITORS' CHOICE