NIEUWSPhilips

Philips HD AV-receiver voor 21:9 lcd-tv


Redactie HiFi.nl | 11 juli 2009 | Philips

(gezien op internet)

Philips heeft een HD AV-receiver ge´ntroduceerd als perfecte aanvulling op haar Cinema 21:9 lcd-tv`s. De AVR9900 HD AV-receiver heeft 7-kanaals surround geluid en biedt volgens Philips het ideale bioscoopgevoel.

De AVR9900 biedt upscaling van alle AV-bronnen via HDMI, waardoor het ook leuker wordt om oudere analoge bronnen af te spelen. Ook heeft het apparaat een 200ms lip sync functie. Hiermee wordt het geluid van de receiver getimed met de video op het scherm, dat vaak achterloopt vanwege het grote aantal berekeningen die worden uitgevoerd bij high-end tv`s. De Progressive Scan met DCDi functie van Faroudja vermindert kartelranden van standaard interlaced video, vooral bij bewegende beelden, waardoor actiescŔnes natuurlijk overkomen.

Het installeren van meerdere luidsprekers is niet langer een lastige, ingewikkelde klus. Dankzij de functie Smart EQ kan de gebruiker de receiver afstemmen op de exacte plaatsing van de luidsprekers in de kamer. Als de gebruiker een microfoon plaatst op de gebruikelijke luisterpositie, meet het systeem de voorgedefinieerde parameters. Vervolgens wordt de ideale respons van het systeem voor uw instellingen berekend en aangepast. Hierdoor krijgt de gebruker de optimale instellingen voor uw kamer en een optimale geluidservaring.

De AVR9900 heeft een uitgangsvermogen van 130 Watt per kanaal en biedt onder andere de Dolby True HD en DTS HD geluidssystemen. Zodra we meer weten over de prijs en beschikbaarheid van het apparaat, is het hier te lezen.

MERK

EDITORS' CHOICE