NIEUWS

Blu-ray speler in VS onder 100 dollar-grens


Redactie HiFi.nl | 14 juli 2009
(gezien op internet)

Het is ongeveer 18 maanden gelden dat het duidelijk werd dat het Blu-ray formaat de high-def format war won ten koste van HD-DVD. Sindsdien zijn er best wat Blu-ray spelers verkocht, maar de grote doorbraak laat (voornamelijk internationaal gezien) nog op zich wachten. Waarschijnlijk omdat veel Blu-ray spelers simpelweg te duur zijn. Daar komt nu verandering in.

Door de relatief hoge prijzen blijkt de stap van dvd naar Blu-ray voor veel mensen toch nog te groot. Nog niet zo lang geleden moest er gemiddeld 500 euro voor een Blu-ray speler worden betaald, maar gelukkig zijn de prijzen aan het dalen.


De Magnavox Blu-ray speler, voor slechts 98 dollar (+/- 70 euro) bij Wall-mart

Wall-mart, de Amerikaanse warenhuisketen, verkoopt nu tijdelijk een Magnavox Blu-ray speler voor 98 dollar in de Verenigde Staten. De psychologische grens van 100 dollar in de grootste consumentenmarkt ter wereld is dus doorbroken. Het gaat hier natuurlijk niet om de top of the line spelers, maar we kunnen verwachten dat dit voor de massa een belangrijk omslagpunt is. 

Een nadeel van Blu-ray spelers zijn natuurlijk de nog kostbare schijfjes, maar ook daar lijkt verandering in te komen: er zijn in het buitenland al schijfjes op de markt van rond de 10 euro. Helaas zijn de Nederlandse retailers wat afwachtender.

EDITORS' CHOICE