NIEUWSFocal

Focal introduceert stereospeaker èn buitenspeaker


Redactie HiFi.nl | 15 juli 2009 | Focal

(ingezonden mededeling)

Luidsprekerfabrikant Focal heeft sinds kort een aantal nieuwe producten, als uitbreiding op haar Custom Install pakket. Het gaat om de IC-706 V ST stereo inbouwspeaker en de OD 706 V monitorluidspreker voor buitenshuis.


Focal OD-706 V buitenspeaker

Allereerst is er een nieuwe stereo-inbouwspeaker te leveren, de IC-706 V ST. Deze biedt als voordeel dat er maar één luidspreker nodig is om stereogeluid te verkrijgen. Erg handig voor plekken waar niet veel plafond ‘over’ is om een luidspreker in te bouwen. Als extra veiligheid is er een zekering ingebouwd met een ‘autoreset’ functie. Als er dan bijvoorbeeld tijdens een feestje iemand de volumeknop te ver openzet, schakelt de speaker automatisch uit. Het risico dat de luidsprekers door een dergelijke actie kapot gaan wordt zo een stuk kleiner en het is natuurlijk ook veiliger voor de oren.


Focal IC-706 V ST stereo-inbouwspeaker

Verder komt Focal met een oplossing voor mensen die buiten willen genieten van mooie muziek. De  OD 706 V is een  compacte monitorluidspreker die speciaal gemaakt is voor gebruik buitenshuis. Deze is zo behandeld, dat zowel regen als UV straling geen invloed heeft. De gebruikte tweeter en woofer hebben een speciale coating gekregen, waardoor de complete speaker weersbestendig is. Als afwerking van de behuizing is gekozen voor een witte finish. Maar deze kan ook  eenvoudig met een voor buiten bestemde lak worden overschilderd. Bijgeleverd is een bevestigingsbeugel, waarmee de OD 706 V aan de muur of plafond kan worden gehangen.


Focal OD-706 V buitenspeaker
 
De basis voor deze kwaliteitsluidspreker is de met vele awards bekroonde Focal 706V. Dezelfde 16.5 cm polyglass woofer en alu/magnesium tweeter worden ingezet en zorgen volgens Focal  voor optimale prestaties. Een groot voordeel bij deze luidsprekers, is dat er ook op een laag volume prima kan worden geluisterd. Erg prettig als je buren met gevoelige oren hebt.

Prijs en beschikbaarheid
De IC-706 V ST en OD-706 V zijn beschikbaar voor respectievelijk 300 euro en 235 euro per stuk. 

MERK

EDITORS' CHOICE