NIEUWS

Bedieningsgemak: Marmitek Easy Icon10 RF


Redactie HiFi.nl | 15 juli 2009

(ingezonden mededeling)

Marmitek laat met de Easy Icon10 RF zien dat hoogwaardige technologie en bedieningsgemak prima te combineren zijn. In tegenstelling tot universele afstandsbedieningen van andere leveranciers bedient de Easy Icon10 RF niet alleen alle A/V-apparatuur, maar ook Marmitek X-10 modules voor verlichting, gordijnen, beveiligingssystemen en andere elektrische apparaten.

Door de handelingen voor de bovenstaande apparatuur eenmalig te combineren in een uit maximaal 1.024 stappen opgebouwde macro, programmeert u de meest ingewikkelde scenario`s onder één simpele druk op een knop. Zo maakt de Marmitek het bijvoorbeeld mogelijk om met één druk op de knop alle apparatuur en X-10 verlichting in de juiste stand te zetten voor een sfeervolle thuisbios.

Natuurlijk bedient de Easy Icon10 RF via grote, duidelijk leesbare en slim geplaatste knoppen ook `gewoon` tot 10 AV-apparaten zoals TV`s, harddisk recorders, DVD-spelers, satellietapparatuur en digitale decoders. Het programmeren van bestaande apparatuur is volgens de importeur dankzij de zeer uitgebreide codebibliotheek bijzonder eenvoudig. Codes van de gebruikte apparatuur worden automatisch opgezocht door de afstandsbediening en toekomstige apparatuur is eenvoudig toe te voegen via de ingebouwde leerfunctie.
 
Met de doorbraak van digitale tv en de bijbehorende chaos aan tv-kanalen is het vinden van de juiste zender tegenwoordig niet meer zo eenvoudig. Om dit te vereenvoudigen toont het verlichte 2" LCD-kleurenscherm van de Easy Icon10 RF tv-zenders in de vorm van direct herkenbare kanaallogo`s. In totaal bevat de afstandsbediening een kleine 1000 van deze TV kanaallogo`s.
 
Maximaal tien gebruikers kunnen bovendien elk hun eigen favoriete zenders programmeren. Het is ook mogelijk om tien verschillende soorten `stemmingen` te programmeren, zoals `sport` of `muziek`. Om te voorkomen dat kinderen naar 18+ of andere ongewenste zenders kijken, zijn deze te beveiligen via een 4-cijferige code.
 
De Easy Icon10 RF heeft een bereik tot 20 meter. De afstandsbediening biedt volledige ondersteuning van het Marmitek X10 RF Protocol en bedient apparatuur in combinatie met een optionele RF- ontvanger zelfs dwars door kastdeuren heen. Het toestel is meertalig en kan worden gebruikt in het Nederlands.
 
Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de Marmitek Easy Icon10 RF bedraagt 79,95 euro. De afstandsbediening is per direct leverbaar.

EDITORS' CHOICE