BeoTime: wakker worden met B&O

(ingezonden mededeling)

Bang & Olufsen introduceert een ongebruikelijke en elegante wekker en sleep timer met mogelijkheden voor systeemintegratie; volgens B&O net zo plezierig om te zien als te gebruiken.

Met de BeoTime beschikt u over verschillende manieren om wakker te worden. U kunt bijvoorbeeld kiezen om te ontwaken met een alarmbel of met het geluid van uw favoriete televisieprogramma, radiozender of cd. Als u de deur uitgaat, zorgt de BeoTime ervoor dat het systeem in uw slaapkamer op de ingestelde tijd uitschakelt.Met de automatische sleep timer is het mogelijk om via de BeoTime alle B&O apparatuur in de kamer na maximaal 120 minuten op stand-by te schakelen. Als u dus nog laat tv ligt te kijken en toch in slaap valt hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw tv de hele nacht aan blijft staan. Ook het bedienen van uw B&O tv, radio of verlichting kan via de BeoTime.

De BeoTime kan met één hand worden vastgehouden en bediend met de duim, en dankzij de ingebouwde kantelsensor veranderen de scherminformatie en knopfuncties van oriëntatie al naargelang of de BeoTime op het nachtkastje wordt gezet of aan de muurbeugel wordt bevestigd.

De BeoTime is een mooie geanodiseerde en gepolijste aluminium buis met een trompetvormige knop die aan één kant uitsteekt als het alarm is geactiveerd. De knop kan worden ingedrukt, net als bij een ouderwetse wekker, om het alarm aan en uit te zetten. Twee rubberen voetjes – één aan elk uiteinde van de buis – geven de BeoTime een stevige grip bij plaatsing op een tafel. Voor montage aan de muur is de BeoTime voorzien van een onopvallende magnetische muurbeugel.

De navigatie vindt plaats via de vierkante navigatieknop, de drie aparte displays – die een donkere tekst laten zien op een lichte achtergrond – tonen de huidige tijd, alarmtijd en wekbron. De huidige tijd is altijd zichtbaar en dankzij de ingebouwde bewegingssensor wordt de achtergrondverlichting van de display geactiveerd door de BeoTime gewoon aan te raken, bijvoorbeeld om ’s nachts te kijken hoe laat het is.

EDITORS' CHOICE