NIEUWS

Arcus en Stealth Acoustics naar Dimex


Redactie HiFi.nl | 23 juli 2009

(ingezonden mededeling)

Met ingang van 1 juli dit jaar heeft Dimex Reference Audio Equipment de exclusieve distributie verworven van Arcus High-End Media-/audioservers en Stealth Acoustics inbouw luidsprekers  voor de Benelux. Dimex is ook importeur van onder andere Cambridge Audio.

  • Arcus: Mediaservers met audiofiele kwaliteiten (website)

Arcus is gevestigd in Duitsland en bestaat sinds 1973. Arcus is marktleider als het gaat om high-end audio- en mediaservers. Alle apparatuur is multi-room voorbereid.

De 1 Terabyte grote mediaserver van Arcus is geschikt voor Blu-ray en produceert 1080p beelden, True HD dus. Het apparaat heeft geen extra koeling nodig en maakt volgens Arcus absoluut geen herrie. Hetzelfde zou gelden voor de Audioserver. De modernste high-tech componenten zijn verwerkt voor het bereiken van audiofiele resultaten. Leverbaar in wit, zwart en zilver.

  • Stealth Acoustics:  Onzichtbare luidspreker (website)

Stealth Acoustics is de ontwikkelaar en fabrikant van unieke, overschilderbare inbouw(muur)luidsprekers. In tegenstelling tot huidige gangbare systemen zijn deze niet gebaseerd op NXT-technologie maar heeft Stealth Acoustics eigen drive-units ontwikkeld die het mogelijk maken met een inbouwdiepte van slechts 8 cm (3,5``) te werken. Ze zijn geschikt (en ontworpen) voor thuistheater, vergaderruimten, en public address toepassingen.

Het populairste model is de nieuwe AX3, een full-range driewegsysteem dat eventueel aangevuld kan worden met een subwoofer (voor inbouw). Stealth Acoustics systemen kunnen direct ingebouwd worden in een muur zonder dat daar speciale beugels voor aangeschaft hoeven te worden. Het schilderbare gedeelte bestaat uit een drielaags actief diafragma waarvan twee lagen opgebouwd zijn uit grafisch papier en een speciaal ontwikkeld schuim dat met de gangbare muurverf behandeld kan worden inclusief latexsoorten.

Het verschil met zichtbare luidsprekers is volgens Stealth Acoustics minimaal en zou worden gecompenseerd door een  brede afstraling. De "punch" in het middengebied wordt geproduceerd door twee drivers aan het akoestische materiaal te koppelen. Samen met een hoge tonen unit en een 8" woofer is het resultaat (een frequentiebereik van 45-20.000 Hz) volgens Stealth Acoustics verbluffend. EASE en CLF rapporten bewijzen de succesvolle toepassing bij veeleisende klanten.

EDITORS' CHOICE