NIEUWS

“Stopcontacten binnenkort overbodig”


Redactie HiFi.nl | 27 juli 2009

(gezien op internet)

Tijdens de jaarlijkse TED (Technology, Entertainment, Design) conferentie werd door de CEO van het Amerikaanse bedrijf WiTricity, Eric Giler, een demonstratie gegeven van draadloze energieoverdracht. Volgens Giler luidt de technologie het einde van het stopcontact in. Dat is te lezen op Dutch Cowboys.

Draadloze energieoverdracht kan veel praktische voordelen bieden. Denk bijvoorbeeld aan die flatscreen tv die eindelijk `als een spiegel` aan de wand kan hangen zonder dat er een netsnoer achter vandaan komt, maar ook aan het draadloos opladen van een gsm of elektrische auto`s.

Enkele weken geleden deden we al verslag van het draadloze speaker prototype van Intel, dat via magnetisme wordt voorzien van energie en signaal. De technologie van WiTricity werkt op een zelfde manier: met behulp van spoelen wordt energie verzonden door elektromagnetische straling tussen stroombron en apparaat. Wanneer een woning wordt uitgerust met enkele grote spoelen zijn volgens Giler stopcontacten en verlengsnoeren overbodig.

De technologie zou een einde aan de jaarlijkse productie van 40 miljard wegwepbatterijen kunnen betekenen. Er zouden geen risico`s voor de gezondheid aan de technologie verbonden zijn.

Klik hier voor het artikel op Dutch Cowboys.

EDITORS' CHOICE