NIEUWSSonos

Sonos introduceert touchscreen controller


Redactie HiFi.nl | 28 juli 2009 | Sonos

(ingezonden mededeling)

Op 7 juli konden wij uw al vertellen dat Sonos bezig was met het ontwikkelen van een nieuwe touchscreen controller. Vandaag werd meer informatie over deze CR200 vrijgegeven, die per direct verkrijgbaar is. Ook kondigt Sonos een software update aan.

De Sonos Controller 200 is een full-colour touchscreen afstandsbediening voor het Sonos Multi-Room Music Systeem (klik hier voor onze recensie van de 130 Bundle) en moet voor meer gemak bij het bedienen van het systeem zorgen. De CR200 maakt het eenvoudig om met de vingertoppen snel alle favoriete muziek te vinden en af te spelen in elke kamer van het huis.Volgens Sonos is alles aan de controller – van de hardware en het industrieel ontwerp tot en met de software – erop gericht om de bediening van het Sonos-systeem zo snel, makkelijk en prettig mogelijk te maken. De snelle bediening dankt de Sonos CR200 aan een 3,5-inch touchscreen VGA-scherm (640x480 pixels). De CR200 laat de gebruiker informatie zien over de artiest en over het nummer, en daarnaast ook album-afbeeldingen.

Het volgens Sonos prettig te bedienen toetsenbord op het touchscreen van de CR200 maakt het mogelijk snel wereldwijd naar muziek te zoeken. Gebruikers hebben met het Sonos systeem toegang tot wereldwijde muziekdiensten als Deezer, tot meer dan 25.000 internetradiostations en podcasts, en natuurlijk tot hun persoonlijke digitale-muziekbibliotheek.

Het vinden en afspelen van muziek in het gehele huis moet zo eenvoudig zijn, dat iedereen die het huis binnenloopt, de Controller kan oppakken en dj kan spelen”, zegt John MacFarlane, CEO van Sonos, Inc. “Sonos heeft zeven jaar ervaring in het ontwerpen van draadloze muzieksystemen voor honderdduizenden klanten in meer dan zestig landen. We leveren de meest innovatieve, intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier om muziek overal in huis te vinden, af te spelen en te beheren.”

Tegelijkertijd met de CR200 introduceert Sonos de Sonos Software 3.0. Deze update is voor alle Sonos-klanten met één druk op de knop te installeren. De Sonos 3.0-versie werkt probleemloos samen met alle bestaande Sonos Controllers, waaronder de CR100, Sonos Controller for iPhone en de Sonos Controller voor Mac of pc. Sonos 3.0 biedt Controller-ondersteuning voor de meest recente besturingssystemen, zoals Mac OS 10.4 en hoger (waaronder 10.6), Windows XP en hoger (waaronder Windows 7) en iPhone OS 3.0. De nieuwe Sonos Controller-software 3.0 voor de iPhone is gratis beschikbaar via de Apple iTunes App Store.De CR200 is ergonomisch vormgegeven, heeft een behuizing van speciaal behandeld aluminium en de achterkant is van een duurzaam rubber voor een goede grip. De CR200 wordt standaard geleverd met het Sonos oplaadstation waardoor het apparaat altijd is te vinden en op te laden.

Prijzen en beschikbaarheid
De Sonos CR200 heeft een consumentenadviesprijs van 349 euro en is per direct verkrijgbaar bij Sonos-dealers.

EDITORS' CHOICE