NIEUWSPioneer

Nieuwe Pioneer dvd home cinema systemen


Redactie HiFi.nl | 30 juli 2009 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

Pioneer breidt haar aanbod in dvd home cinema systemen uit met drie nieuwe modellen. Het nieuwe gamma omvat de 5.1- kanaals DCS-590 en DCS-585 plus de 2.1- kanaals DCS-FS30.

De DCS-590, DCS-585 en DCS-FS30 hebben een zwart gepolijste afwerking, die bijdraagt tot een zuivere en geraffineerde look. De DCS-FS30 is verkrijgbaar met een set in de hoogte verstelbare luidsprekers terwijl de DCS-590 vier geavanceerde grote luidsprekers en een middenluidspreker bevat. De DCS-585 heeft een dubbele centrale luidspreker en vier kleine, stapelbare satellietluidsprekers die allemaal vooraan geplaatst worden voor een minimalistische en discrete kijkomgeving. Alle drie de systemen worden geleverd met een subwoofer.


Foto: DCS-585

De nieuwe DCS systemen ondersteunen diverse formaten, waaronder DivX. Via USB kunt u cd`s omzetten in mp3-bestanden op een USB-stick via de USB-poort aan de voorzijde van alle drie de DCS systemen. Ook is er een HDMI-interface aanwezig waardoor films en foto`s in Full-HD kunnen worden weergegeven. De upscaling in de nieuwe DCS systemen geeft dvdís volgens Pioneer een nieuwe dimensie door de scherpte, de kleuren en het contrast te verhogen om het detailniveau van 1080p te creŽren.


Foto: DCS-590

Om een "rijkelijk geluidslandschap" te creŽren zijn alle modellen uitgerust met een krachtige versterker en interne Dolby Digital en DTS audio decoders. Naast enkele van de centrale audiofuncties die in het verleden enkel beschikbaar waren in de versterkers van Pioneer, biedt zowel de DCS-590 als de DCS-585 het MCACC-systeem (Multi-Channel Acoustic Calibration), een  technologie die actief Ďluistertí en een geluidslandschap creŽert dat automatisch wordt aangepast en geoptimaliseerd volgens de akoestiek van de kamer waarin ze wordt gebruikt.


Foto: DCS-FS30

Ook Bluetooth ontbreekt niet in de DCS modellen. De optionele AS-BT100 Bluetooth-adapter maakt draadloze A2DP-streaming van muziek mogelijk vanaf compatibele toestellen zoals gsmís en laptops.

Prijs en beschikbaarheid
Vanaf augustus zijn de DCS systemen verkrijgbaar voor:

 • DCS-590: 649 euro
 • DCS-585: 449 euro
 • DCS-FS30: 599 euro

 

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Nieuws
  Video: Introductie Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon
  Nieuws
  lees meer »
 • Review
  Review Pro-Ject Pre box S2 Digital
  Review
  lees meer »