NIEUWS

Warner: prijsverlaging Blu-ray titels


Redactie HiFi.nl | 27 augustus 2009

(ingezonden mededeling)

Warner Home Entertainment, marktleider in het Blu-ray segment, heeft aangekondigd een branded label voor Blu-ray in te gaan voeren met de naam Essentials. Warner wil onder het kwaliteitslabel een breed assortiment films brengen voor een lagere prijs.

De invoering van het branded label is deel van een nieuwe prijsstrategie voor alle Warner Blu-ray titels, die per 1 september in gaat. De adviesprijs voor een nieuwe Warner release op Blu-ray wordt verlaagd van 29,99 naar 24,99 euro. Een Essentials-titel kost 17,50 euro. Met het nieuwe label en bijbehorende concurrerende prijsstrategie biedt Warner Home Entertainment onderscheidend vermogen en een sterk platform voor verdere groei binnen het Blu-ray segment.

Uit onderzoek van Warner onder Blu-ray bezitters is gebleken dat de naam Essentials veel positieve associaties oproept (must haves, goede films en kwaliteit) en past bij een brede selectie Blu-ray waardige films. Het bijbehorende logo wordt door het overgrote deel van de respondenten (90%) als aansprekend ervaren en 85% van hen verwacht dat de Essentials titels bij elkaar geplaatst op de winkel te kunnen vinden.

Warner Bros. Essentials zal door middel van een uitgebreide online- en print campagne worden geïntroduceerd. Dennis van der Lubbe, Marketing Director van Warner Home Entertainment Benelux: “Met de introductie van Warner Bros. Essentials en de komende prijsverlaging van nieuwe releases op Blu-ray, bieden wij de consument diverse sterke Blu-ray titels voor een aantrekkelijke prijs. We zullen hiermee niet alleen de Blu-ray consument bereiken, maar we verwachten ook zeker dat er nog meer van de huidige DVD kopers zullen overstappen naar het Blu-ray format”.

De Blu-ray titels zijn voorzien van een herkenbare sleeve. Komend najaar zal het assortiment verder worden uitgebreid. In september worden er 42 titels toegevoegd aan Essentials, waaronder films als Batman Begins, The Matrix, Ocean’s Twelve en Zomerhitte.

EDITORS' CHOICE