NIEUWSSony

Sony kondigt portable aan met stereo speakers


Redactie HiFi.nl | 05 september 2009 | Sony

(Gezien op internet)

Sony heeft bekendgemaakt met een portable muziekspeler op de markt te gaan komen waarin stereo luidsprekers verwerkt zitten.

De S540 Walkman, zoals de muziekspelertjes gaan heten kent een jeugdig ontwerp en speelt zowel muziek als videobestanden. De opgegeven dikte van het nieuwe toestel ligt op sclechts 10,2 mm. Twee `kwaliteits` luidsprekers afgewerkt met aluminium grilles zorgen voor de stereo weergave van de opgeslagen bestanden. Verder heeft de S540 een FM-radio en een voice-recorder aan boord.

Om enige geluidskwaliteit te kunnen waarborgen, heeft Sony gebruik gemaakt van het sogeheten Digital Linear Phase Speaker System, Dynamic Normaliser en Virtual Bass technologiŽn alsmede een vijf-bands grafische equeliser. Het 2,4 inch display werkt zowel rechtop als op de zijde liggend, waardoor films ook makkelijk bekeken kunnen worden. Om nog meer gemak te bieden, levert de Japanse fabrikant er een makkelijk voetje bij om het toestel op een tafel te kunnen plaatsen. De lithium-ion accu zou maximaal 42 uren mee moeten gaan of 17 uren als u de speakers in plaats van de hoofdtelefoon gebruikt.

Over prijs en leverbaarheid valt nog niets met zekerheid te zeggen, maar de logica doet vermoeden dat ergens in oktober de winkels toch wel bevoorraad zouden moeten zijn.

EDITORS' CHOICE