NIEUWSLogitech

Nieuwe Logitech Harmony 700 afstandsbediening


Redactie HiFi.nl | 07 september 2009 | Logitech

(ingezonden mededeling)

Thuis genieten van muziek, films, televisieprogramma’s en games kan voor de nodige irritatie zorgen wanneer voor ieder apparaat een andere afstandsbediening moet worden gebruikt, waarbij elke afzonderlijke afstandsbediening ook nog eens ‘unieke logica’ hanteert. Gelukkig zijn er afstandsbedieningen op de markt om dit probleem op te lossen. Zo ook de nieuwe Harmony 700 van Logitech, met kleurenscherm, oplaadbare batterijen en sneltoetsen.

Miljoenen families wereldwijd investeren in betere home entertainment systemen met ondermeer  geavanceerde flatscreentelevisies en andere kwalitatief hoogwaardige apparatuur. Maar... elk nieuw apparaat betekent ook een extra afstandsbediening in de woonkamer en dat maakt het leven weer een beetje ingewikkelder”, zegt Ashish Arora, vice president en general manager van de Logitech Harmony business unit. “Voor mensen met meerdere AV-apparaten is de nieuwe Logitech Harmony 700 simpelweg de slimste manier om alle apparatuur optimaal te benutten.”

De Logitech Harmony 700 biedt sneltoetsen die met één druk op de knop direct toegang bieden tot afgebakende activiteiten. In plaats van een reeks ingewikkelde commando’s of het activeren van diverse complexe macro’s is één druk op de knop dus voldoende. Als de gebruiker een activiteit zoals ‘televisie kijken’ selecteert, schakelt de afstandsbediening alle apperatuur in met de juiste instellingen.

Het kleuren lcd-scherm toont alle entertainment opties en maakt het geheel overzichtelijker. Tijdens televisie kijken bijvoorbeeld worden alle favoriete kanalen zichtbaar zodat het  makkelijker is om te schakelen. Het is niet nodig om de nummers van favoriete kanalen te onthouden en in te voeren.

Om de Harmony 700 in te stellen hoeven geen codes te worden ingevoerd. Via de MyHarmony software hoeven alleen de merken en modelnummers van de entertainmentapparaten geselecteerd te worden. “Van ‘antieke’ Betamax videorecorders tot hypermoderne Blu-Ray spelers: de Logitech Harmony 700 afstandsbediening ondersteunt vrijwel alle apparaten die middels een infrarood afstandsbediening te bedienen zijn. De online database bevat meer dan 250.000 home entertainment apparaten en deze database groeit dagelijks,” meldt Logitech in een persbericht. 

Prijs en beschikbaarheid
De Logitech Harmony 700 remote is vanaf deze maand beschikbaar voor 129 euro. De Harmony 700 wordt geleverd met oplaadbare AA batterijen. Op volle batterijen kan de afstandsbediening enkele weken vooruit, en opaden kan met de bijgeleverde adapter.

EDITORS' CHOICE