NIEUWSJVC

JVC’s nieuwe LED-tv is slechts 5,7 mm ‘dik’


Redactie HiFi.nl | 07 september 2009 | JVC

(ingezonden mededeling)

JVC brengt binnenkort de nieuwe LT-32WX50 LED-tv op de markt. De next generation LED-TV van JVC is in eerste instantie bedoeld voor verwende kijkers en voor professioneel gebruik. Met een ‘dikte’ van slechts 5,7 mm biedt deze Full HD tv een nieuwe visie op het fenomeen LED televisie, aldus JVC.

Dankzij het toepassen van een door JVC zelf ontwikkelde LED edge backlight technologie en een modulaire opbouw kon een ‘dikte’ van 5,7 mm worden gerealiseerd. In een eerder bericht werd over 7 mm gesproken.

De LT-32WX50 wordt geleverd zonder tuner. Samen met een PVR als de Humax 5050 (Ziggo gebied) of een exemplaar van UPC ontstaat "de ideale combinatie" waarmee digitaal in Full HD kan worden gekeken en kan worden opgenomen, bedienbaar met één enkele afstandsbediening.

De LT-32WX-50 biedt volgens JVC dankzij Adobe RGB processing en Gamma correctie een beduidend betere kleurweergave dan een standaard lcd-tv kan bieden. De 8Bit kleurdiepte van dvd’s en digitale TV-uitzendingen wordt naar 12Bit opgewaardeerd. De Adobe RGB processing voordelen zijn vooral te zien bij de digitale fotoweergave.


Foto: de LT-32WX50 tijdens de CEDIA expo - (bron: Techradar)

Door het gebruik van een miniumum aan materialen kon het gewicht van de LT-32WX50 met 5kg beperkt blijven. In een toekomstige generatie lcd-tv’s wil JVC deze LED backlight technologie als uitgangspunt gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid
Zodra er meer bekend is over de prijs en beschikbaarheid voor de Benelux laten wij het weten.

EDITORS' CHOICE