NIEUWSLG

LG`s 15-inch oled-tv dit jaar nog in de winkel


Redactie HiFi.nl | 16 september 2009 | LG

(ingezonden mededeling)

De nieuwe 15-inch oled-tv werd op de IFA in Berlijn al gepresenteerd, maar de officiële aankondiging liet nog even op zich wachten. Dat is nu gebeurd; LG zal de 15-inch oled-tv lanceren op de consumentenmarkt.

Met 15 inch is het scherm van LG groter dan die van zijn concurrenten. Zo heeft Sony`s laatste oled-model een beelddiagonaal van 11 inch. “Onze 15-inch oled-TV is geen prototype. Het is een tv die klaar is voor commerciële productie en later dit jaar op de Koreaanse markt komt”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist Home Entertainment bij LG Electronics. “Op basis van onze recente marktanalyse denken we dat de wereld klaar is voor de oled-tv. Daarnaast hebben we plannen om in de nabije toekomst een 40-inch oled-TV te introduceren.”

Omdat oleds zelf licht uitzenden, kunnen tv`s worden gebouwd met een grotere kijkhoek en kunnen tv`s zeer dun worden gemaakt. Daarbij hebben oled-tv’s geen backlight nodig, wat ze energiezuiniger maakt. Bovendien kunnen oled-schermen scherpere beelden geven dan lcd-schermen.

Het 15-inch LG beeldscherm is uiterst slank, hoewel de exacte afmetingen niet bekend zijn. Het design van de tv is afgeleid van de huidige grotere LG-beeldschermen, wat geavanceerde technologie biedt in een minimalistische behuizing. Bij de productie van haar eerste oled-tv heeft LG nauw samengewerkt met LG Display, de divisie die LG voorziet van oled- en lcd-beeldschermen voor tv’s, mobiele telefoons en andere producten.

Prijs en beschikbaarheid
De eerste LG OLED-TV staat vóór het einde van dit jaar in de Koreaanse winkels en zal vervolgens verkrijgbaar zijn in andere landen wereldwijd. Volgens SlashGear gaat het model tussen de 2.500 en 3000 dollar kosten.

EDITORS' CHOICE