NIEUWS

KNVB en San Marino show - Publicatie week 38


Redactie HiFi.nl | 18 september 2009

Half september alweer. De zomer loopt nu echt op haar einde, en dat is voor de hifi-branche altijd goed nieuws. Want in het najaar komen traditiegetrouw de nieuwe producten. En de shows waarop die producten getoond worden.

De belangrijkste beurs op dat gebied is ongetwijfeld de VAD Show, die over een maand in Veldhoven zal plaatsvinden. Maar er is ook ruimte voor andere initiatieven. Een aantal importeurs heeft namelijk besloten om hun klanten (de winkeliers) in aparte, kleinschalige events kennis te laten maken met al dat nieuws.

Op 13, 14 en 15 september 2009 vond een bijzonder business-to-business dealer-event plaats. Met `slechts` tien deelnemende bedrijven kon het met recht een kleine show worden genoemd, maar dat was ook precies de bedoeling van de organisatie. Kleinschalig, gezellig en voldoende tijd om met relaties en nieuwe klanten te spreken, daar ging het om. Plaats van handeling: het KNVB trainingscentrum in Zeist, lekker centraal in het land, en prachtig gelegen in de bossen.

Xingo was er bij, niet alleen om als deelnemer haar eigen aktiviteiten (HiFi.nl, Muziek.nl, Hifidelity en AV&Domotica) te promoten, maar ook als mediapartner van het evenement. Gerrit Nutters (Nutters Audio) was aanwezig met een selectie uit de muzieklabels die hij importeert, maar ook met accessoires van o.a. WBT (NextGen) en Oyaide.

In de voor de gelegenheid fraai ingerichte ruimtes was niet alleen de mogelijkheid om in alle rust zaken te doen, maar vooral ook om noviteiten te bekijken en te beluisteren. Omdat een aantal deelnemers dit jaar niet aanwezig zal zijn in Veldhoven tijdens de VAD Show publiceren we deze week een exclusief verslag van deze dealerdagen, om zo de eindgebruikers (en dat bent u, beste lezer!) toch in de gelegenheid te stellen om kennis te maken met al dat fraais.
In vijf aparte artikelen, die samen het verslag vormen, krijgt u een beeld van wat er daar allemaal voor fraais te bewonderen was.

Ook B&W en Marantz organiseerden een eigen show, en het unieke daaraan was dat die deze keer voor de Belgische dealers was. Onze zuiderburen kennen een iets andere, maar minstens net zo intensieve hifi-cultuur als wij, dus was het ook duidelijk dat we daar bij aanwezig wilden zijn. Ook hiervan leest u vandaag het verslag.

Een andere publicatie dan u van ons gewend bent dus. Volgende week weer hardware, muziek en een nieuwe rubriek van Kilian Bakker, maar nu graag uw aandacht voor de KNVB Dealershow en de B&W en Marantz Dealershow.

Tot volgende week!

Max Delissen
HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

KNVB Dealershow - AND Benelux en Sonos
Initiatiefnemer AND Benelux deelde een ruimte met het Zwitserse Sonos. Om met dat laatste merk te beginnen; eigenlijk hadden zij maar één echte noviteit, maar dan ook meteen een hele mooie. Los van het feit dat de kleurstelling van de Sonos zone-apparaten licht is aangepast (het wit is een stuk witter geworden, wat overigens erg fraai oogt) toonden zij natuurlijk vooral de nieuwe Controller met touchscreen.KNVB Dealershow - Audiac en Terrason Audio
Veel nieuws bij Audiac dit najaar. De Wilson Audio Sacha W/P (vanaf 28.900 euro/paar) is de nieuwste incarnatie van de immens populaire Watt/Puppy luidspreker. De vormgeving en het materiaalgebruik zijn rechtstreeks afgeleid van het topmodel Alexandria II, en de specificaties zijn bijna even indrukwekkend. Helaas waren ze niet te beluisteren.

KNVB Dealershow - Heijmans Sound Vision en PV Trade
Omdat er veel overlappingen zijn in hun assortiment waren het Nederlandse Heijmans Sound & Vision en het Belgische PV Trade gezamenlijk aanwezig om de nieuwe producten van Focal, Myryad, Thorens en Inakustik te tonen en te demonstreren.KNVB Dealershow - More Music
Natuurlijk was er op de stand van More Music grote interesse in de nieuwe Avalon Time (59.900 euro/stuk) maar omdat de luidsprekers nog geen noot muziek achter de kiezen hadden en dus nog absoluut niet waren ingespeeld stonden ze (begrijpelijk maar helaas) niet aangesloten. Wat wel speelde was de nieuwe Audio Physic Cardeas. Voor dit nieuwe topmodel (18.000 euro/paar) zijn een groot aantal innovaties toegepast, zoals een dubbele kast om resonanties te verminderen, en nieuwe, in eigen huis ontwikkelde luidsprekerunits van aluminium die zwevend zijn opgehangen.KNVB Dealershow - Havoned
Bij Havoned vielen de Ixos kabels in de Ixotica lijn erg op. Zeer fraai gebouwde kabels die voorheen wel in de catalogus stonden, maar alleen op bestelling leverbaar waren. Ze zijn echt heel erg mooi in elkaar gezet, en het gebruik van eersteklas materialen moet zorgen voor een uitstekende prestatie.

Bowers Wilkins en Marantz dealershow Antwerpen
Langs de Belgische A12, die Antwerpen met Brussel verbindt, ligt ter hoogte van Boom het San Marco Village: een zakelijk ogend gebouw waar evenementen, bruiloften en partijen georganiseerd worden. Maar eenmaal binnen verandert de sfeer op slag: het decor roept herinneringen op aan Italiaanse stadjes. Op het centrale San Marco plein vond de dealershow van Marantz en Bowers & Wilkins plaats.


EDITORS' CHOICE