NIEUWSLG

LG`s BD390 Blu-ray-Multimediaspeler


Redactie HiFi.nl | 22 september 2009 | LG

(ingezonden mededeling)

LG introduceert de BD390 - een Blu-ray-Multimediaspeler. De BD390 biedt nieuwe manieren voor gebruikers om hun favoriete online films op grote HD-schermen te bekijken. Volgens LG zorgen de multimediaopties er voor dat de BD390 het middelpunt wordt van je draadloze thuisnetwerk.

De BD390 heeft uitgebreide online mogelijkheden. De Blu-ray-speler kan online content, zoals YouTube-filmpjes, streamen. Hiermee biedt het apparaat toegang tot een immense entertainmentcollectie die veel verder reikt dan alleen het afspelen van dvd’s. Het apparaat geeft naast Blu-ray discs ook dvd’s standaard weer in HD-kwaliteit. Dolby True HD, DTS-HD en 7.1 analoge output zorgen voor het geluid.Met het interactieve BD Live, dat gebaseerd is op de nieuwste Blu-ray 2.0-technologie, kunnen gebruikers via internet genieten van games, muziek en filmtrailers in hun eigen huiskamer. Met de ingebouwde geheugencapaciteit van 1 GB slaan gebruikers eenvoudig online video’s op en kunnen ze er op een later tijdstip naar kijken.

Wensen van de consument
LG zegt goed geluisterd te hebben naar de consument. De Express Reaction Mode zorgt voor snel opstarten en laden – gebruikers kunnen direct na het aanzetten van het apparaat een disc invoeren. Een disc is achttien seconden na het aanzetten van de speler vanuit de zuinige slaapstand klaar om af te spelen. De slaapmodus verbruikt minder dan 1 watt stroom.

DLNA (Digital Living Network Alliance) is een systeem waarbij meerdere apparaten op een netwerk zijn aangesloten en zowel binnenshuis als buitenshuis met elkaar communiceren. Aansluiten op dit netwerk kan eenvoudig met een draadloos LAN. De SIMPLINK-verbinding van LG zorgt er voor dat gebruikers alle LG-home entertainment-apparatuur in huis kunnen bedienen met één afstandsbediening.

De BD390 speelt een breed scala van mediaformaten af. Hiertoe behoren MPEG4-video, JPEG, MP3 en WMA; daarnaast speelt deze speler ook DivX HD- en MKV-bestanden af. Deze bestandstypen zijn af te lezen van cd’s, dvd’s en Blu-ray-discs, maar ook van een USB-stick of externe harde schijf.

Prijs en beschikbaarheid
De LG BD390 Blu-ray-Multimediaspeler is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland voor een consumentenadviesprijs van 299 euro.

EDITORS' CHOICE