NIEUWS

Zelf buizenversterkers bouwen: TubeSociety


Redactie HiFi.nl | 28 september 2009
(ingezonden mededeling)

Hoewel de transistorversterker kleiner en goedkoper is, kiezen veel hifi liefhebbers toch voor het warme, gedetailleerde en schone geluid van oude buizenversterkers. Voor mensen die ge´nteresseerd zijn in zelfbouw maar de kennis of ervaring missen is er een cursus en sociŰteit: TubeSociety.
 
Tijdens deze cursus wordt een nieuwe generatie van enthousiaste ontwerpers opgeleid. Ook de zelfbouwer van vroeger krijgt hier de gelegenheid om de oude hobby nieuw leven in te blazen en nu met de modernste materialen de prachtigste buizenversterkers te bouwen. Goedgekeurde ontwerpen van TS-studenten zullen worden gepubliceerd in de Elektor Audio Special die ieder jaar omstreeks december verschijnt.


 
De opleiding wordt in een compacte vorm gegeven om de twee weken op zaterdag van 10 tot 13 uur. Het karakter ervan is vooral gericht op de praktijk, dus zelf solderen en begrijpen wat er gedaan wordt. U hoeft geen ervaring te hebben met het bouwen van buizenversterkers, dat leert u tijdens de cursus. De ervaring van Menno van der Veen als docent natuurkunde, ontwerper van buizenversterkers en auteur van meerdere boeken over deze materie, staat garant voor een diepgaande moderne en levendige scholing.
 
De opleiding heeft ook een eigen sociŰteit. Die is steeds op de laatste zaterdag van de maand van 14 tot 17 uur. Hier ontmoeten de (oud)studenten en belangstellenden elkaar om bij te praten, elkaar te helpen en te stimuleren om de prachtigste dingen op buizengebied te doen. Menno demonstreert en spreekt over de nieuwste ontwikkelingen op geluidsgebied.
 
Tot eind januari 2010 is het mogelijk om zich voor deze nieuwe opleiding aan te melden. De lessen starten in februari 2010.
 
Meer info: www.mennovanderveen.nl

EDITORS' CHOICE