NIEUWSPanasonic

Panasonic heeft 50-inch 3D-tv plasma af


Redactie HiFi.nl | 29 september 2009 | Panasonic

(gezien op internet)

Panasonic heeft aangekondigd haar nieuwe 50-inch 1080p 3D-tv te demonstreren tijdens de Ceatec beurs in Japan begin oktober. Het gaat om een Full HD 3D compatibel plasma scherm.

De eerste toestellen zullen samen met een speciale kijkbril verkocht worden in 2010. Het model is een voortzetting van een project uit 2008, waarbij Panasonic een 103-inch Full HD 3D plasma scherm ontwikkelde. De Japanse elektronicagigant verwacht dat 50-inch 3D-tv modellen het meest populair zullen worden.

Het scherm werkt nauw samen met een de bijbehorende bril met hoge precisie-sluitertijden, waardoor het 3D-effect wordt bewerkstelligd. Zowel voor het linker- als het rechteroog worden aparte beelden vlak na elkaar getoond op het scherm. De bril knippert dan op hetzelfde tempo, waardoor het driedimensionaal beeld ontstaat.

Panasonic hoopt met haar 3D-tv modellen een synergie te creren tussen plasma schermen, die excelleren in resolutie en kleurenreproductie, en Blu-ray spelers, die in staat zijn hoge kwaliteit 3D films te reproduceren.

Bron: Techradar.com, ZDnet

EDITORS' CHOICE