NIEUWSSony

Nieuwe Sony Blu-ray Home Cinema sets


Redactie HiFi.nl | 01 oktober 2009 | Sony

(Ingezonden mededeling)

Sony introduceert nieuwe Blu-ray Home Cinema systemen. Drie all-in-one systemen beschikken over BD-live, 1080p weergave, dvd upscaling en draadloze speakers.

De BDV-Z7 compacte home cinema set produceert geluid met 2.1 kanaals luidsprekers. Sony belooft surround geluid van 350 Watt te leveren met slechts twee satteliet-speakers en een subwoofer: de S-Force Front surround PRO-technologie moet er voor zorgen dat de BDV-Z7 als een 5.1 kanaals set klinkt. Het systeem is voorzien van nieuwe technologieŰn als BD-live, 24p en x.v.Colour (xvYCC) technologie, Full HD video, 1080p upscaling, Bravia Sync en digitale MediaPort.


Foto: Sony BDV-Z7

De overige twee nieuwe systemen zijn uitgerust met dezelfde technologie, maar hebben respectievelijk vijf satelliet luidsprekers (BDV-E300) of vier vloerluidsprekers en een centerspeaker (BDV-E800). Bij de BDV-E300 zijn draadloze luidsprekers optioneel, bij de BDV-E800 worden ze standaard meegeleverd. Alle systemen hebben een volgens Sony krachtige subwoofer.

Automatische upscaling
De Precision Cinema HD Upscale-technologie van Sony converteert standaard definition-signalen naar 1080p. Zo ontstaat er een beeld dat grenst aan high definition-kwaliteit via de High Definition Multimedia Interface (HDMI). Bestaande dvd-collecties blijven zo dus uitstekend te gebruiken en zijn op een betere manier te bekijken.


Foto: Sony BDV-E800W

Eenvoudige bediening
Met de Bravia Sync-technologie zijn de Blu-ray speler, de Bravia-televisie en het Home Theatre-systeem via ÚÚn afstandsbediening te bedienen. De Xross Media Bar biedt eenvoudige en intu´tieve navigatie tussen de televisiemenu`s. Daarnaast zorgt de Precision Drive-technologie van Sony voor de nodige stabilisatie bij het afspelen van gebogen of bekraste Blu-ray discs en dvd`s. De speler ondersteunt ook Deep Colour video-output en AVCHD-discs gecodeerd met x.v.Colour (xvYCC) technologie.


Foto: Sony BDV-360FS

Prijzen en beschikbaarheid
De systemen zijn per direct beschikbaar.
De adviesprijs van de Sony BDV-Z7 is 1000 euro.
De adviesprijs van de Sony BDV-E300 is 700 euro.
De adviesprijs van de Sony BDV-E800 is 1200 euro.

EDITORS' CHOICE