NIEUWSMarantz

Marantz completeert KI Pearl systeem met versterker


Redactie HiFi.nl | 05 oktober 2009 | Marantz

(Ingezonden mededeling)

Eerder dit jaar introduceerde Marantz al de SA-KI Pearl SACD-speler, ter ere van het 30-jarige jubileum van de samenwerking tussen de fabrikant en audio-ontwerper Ken Ishiwata. Marantz kondigt nu met trots de lancering van de PM-KI Pearl stereo versterker aan. Deze versterker maakt het gelimiteerde KI Pearl Systeem compleet.

Net zoals zijn broertje komt de Pearl versterker in dezelfde kenmerkende ‘zijde zwarte’ afwerking. Deze afwerking is de eerste in zijn soort voor Marantz en komt, gezien de terugkeer van de kleur zwart in de hi-fi wereld, precies op tijd.


Foto: de SA-KI SACD-speler (boven), de PM-KI Versterker (onder) 

De versterker zorgt volgens Marantz voor een bepaalde synergie wanneer deze met de Pearl SACD-speler wordt gecombineerd, terwijl de 90 watt perkanaal bij 8 ohm (of 140 watt bij 4 ohm) zelfs de meest veeleisende luidsprekers kan aansturen. Verder moet de volledig discreet opgebouwde tweetraps eindversterker garant staan voor een "adembenemende" signaal-ruisverhouding en een spectaculair stereobeeld.

Ken Ishiwata - die het tot zijn persoonlijke missie heeft gemaakt om te luisteren, te verbeteren en vervolgens opnieuw te luisteren en te verbeteren, steeds weer opnieuw - was nauw betrokken bij elk aspect van het ontwerp en de ontwikkeling van het Pearl Systeem. "Music is the highest form of art. It is also the most noble. It is human emotion, captured, crystallised, encased… and then passed on to others," aldus Ken Ishiwata.

Prijs en beschikbaarheid
De PM-KI Pearl is reeds beschikbaar en kost 2799 euro

MERK

EDITORS' CHOICE