NIEUWSLogitech

Logitech earphones met `volumebegrenzing`


Redactie HiFi.nl | 08 oktober 2009 | Logitech

(ingezonden mededeling)

Logitech introduceert de Loud Enough geluids-isolerende earphones, speciaal ontworpen voor kinderen. De oordopjes zijn voorzien van ingebouwde volumebediening waarbij het maximum volume van de originele audiobron met minimaal dertig procent gedempt wordt, in vergelijking met het volume van standaard oordopjes.

Bij standaard oordopjes is het maximale geluidsvolume vergelijkbaar met dat van een kettingzaag en bij de Loud Enough hoofdtelefoon is dit volume vergelijkbaar met het niveau van een luid gesprek.


 
Miljoenen kinderen hebben een digitale muziekspeler zoals een iPod® om op elke gewenste plek naar muziek te luisteren, games te spelen en videofilmpjes te bekijken. Het is onmogelijk voor ouders om te weten op welk volumeniveau de kinderen naar de verschillende media luisteren”, zegt Philippe Depallens, vice president en general manager van de Logitech Ultimate Ears afdeling. “De Loud Enough earphones zijn ideaal voor zorgzame ouders die er zeker van willen zijn dat hun kinderen het volume niet te hoog opschroeven.”
 
Naast de ingebouwde volumebediening zijn de Loud Enough earphones ook standaard voorzien van drie zachte oorkussens, variërend in maat van extra small tot medium. Dankzij de goede pasvorm is het volgens Logitech niet nodig om het volume te verhogen. De Loud Enough earphones bieden tot 16 dB geluids-isolatie zodat gebruikers zowel de muziek alsmede de achtergrondgeluiden goed kunnen horen
 
De oordopjes zijn zeer compact dankzij een lichtgewicht ontwerp, maar zijn dankzij de solide constructie moeten ze ook bestand zijn tegen het dagelijkse gebruik van kinderen. De Loud Enough earphones en bijbehorende behuizingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en sluiten volgens Logitech naadloos aan bij verschillende persoonlijkheden. De kleuren zijn: blueberry (blauw), mint (groen) en plum (fuchsia).
 
Prijs en verkrijgbaarheid
De Logitech Loud Enough geluids-isolerende earphones zijn per direct verkrijgbaar voor de winkeladviesprijs van 49,99 euro.

EDITORS' CHOICE