NIEUWSSonos

Sonos - ZonePlayer S5


Redactie HiFi.nl | 14 oktober 2009 | Sonos

(ingezonden mededeling)

Sonos, de ontwikkelaar van draadloze, multi-room muzieksystemen, introduceert de ZonePlayer S5. S5 staat voor de vijf speakers die deze nieuwe, alles-in-één ZonePlayer herbergt.De Sonos ZonePlayer S5 is te bedienen met een iPhone, een iPod touch of elke Sonos Controller en geeft directe toegang tot oneindig veel muziek, in elke ruimte van het huis.

De S5 heeft een luidsprekersysteem met vijf speakers. Het volledig digitale geluidsontwerp is uniek voor de S5 en zorgt voor een zeer precieze geluidsweergave. De S5 heeft twee tweeters, twee drivers voor middentonen en een ingebouwde enkele subwoofer. Elk onderdeel heeft zijn eigen digitale versterker, wat bijdraagt aan de geluidsweergave met optimale toonbalans en bastonen. Alle instellingen voor filters, bas en treble, de actieve equalizer en de synchronisatie gaan via de DSP.

Dankzij de internetverbinding van de S5 kunnen gebruikers naar veel meer muziek luisteren dan met een iPod-dock dat alleen de muziek speelt die op een iPod staat. De S5 geeft directe toegang tot meer dan 25.000 internetradiostations, -programma’s en podcasts, en tot elke iTunes-bibliotheek die is opgeslagen op een pc, Mac of NAS-drive (zoals een Apple Time Capsule). Daarnaast biedt de S5 toegang tot smart radio van de populaire muziekdienst Deezer, zonder tussenkomst van een computer. Via de analoge aansluiting is de S5 te verbinden met externe geluidsbronnen, zoals een iPod, cd-speler, tv of dvd-speler.

Bediening van de S5 is een fluitje van een cent. Muziekliefhebbers pakken hun iPhone of iPod touch en gebruiken deze als afstandsbediening. Het enige wat ze daarvoor nodig hebben, is de gratis Sonos Controller for iPhone-applicatie (beschikbaar in de iTunes App Store).

Zoals alle Sonos ZonePlayers is ook de S5 eenvoudig te installeren en uit te breiden, en volledig uitwisselbaar met alle andere Sonos-producten. Een kamer voorzien van muziek is slechts een kwestie van de S5 inpluggen. Eén ZonePlayer of Sonos ZoneBridge moet verbonden zijn met de router, de rest van het systeem werkt draadloos.

De Sonos ZonePlayer S5 is verkrijgbaar in Nederland vanaf 10 november 2009 voor een adviesprijs van 399 euro.

EDITORS' CHOICE